Laberinto featuring Osdorp Posse – The World Might Suck

Laberinto featuring Osdorp Posse - The World Might SuckVandaag begint de afscheidstoernee van de Osdorp Posse. Reden temeer om nog snel even aandacht te besteden aan hun laatste wapenfeit. Begin dit jaar presenteerden de Posse namelijk met Laberinto hun gezamenlijke album The World Might Suck aan het grote publiek in Panama te Amsterdam. Eerder werkten Def P en zijn mannen al samen met Nembrionic en The Beatbusters, dus voor hen was zo’n samenwerking niets nieuws. ‘Metalatino’ band Laberinto had al in 2004 een aantal keren het podium gedeeld met Osdorp Posse, wat zo goed beviel dat de bands besloten een album op te nemen. De cd bevat dertien tracks, die (helaas) allemaal al een keer eerder te horen zijn geweest. De Engelse en Nederlandse teksten komen natuurlijk van Def P af, de Spaanse van Laberinto. Het album is eigenlijk precies zoals ik had gedacht: een goede mix van metal en nederhop, al zijn de tracks zelf dus al bekend. “Moordenaars” en “Roekies En Broekies” hebben hun beste tijd wel gehad, toch komen de metalversies verrassend uit de hoek. Als cadeautje heeft Laberinto nog een dvd bij het pakket gevoegd, waar naast een documentaire enkele clips en interviews op te zien zijn. Helaas is de beeldkwaliteit erbarmelijk en loopt het beeld niet synchroon met het geluid, waardoor het geheel euh.. behoorlijk zuigt. De latin metal van Laberinto combineert iets te amateuristisch en klinkt af en toe zelfs te feestelijk om goed samen te kunnen smelten met de nederhop van Osdorp Posse. Live zullen we de komende maanden echter voor het laatst horen hoe de Posse ook alweer puur klonk.


mij=DJAX / Offshore / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top