Less Than Jake – GNV FLA

Less Than Jake - GNV FLASka is zo’n genre dat afwisselend zeven vette en magere jaren kent. Herstel; zeven is wat veel, maar de stroming doet elke drie á vier jaar weer een rentree. Denk aan Bubbelbad van Def P & de Beatbusters dat wat bekendheid kende en ook voorbij kwam op de muziekzenders. Of aan de J-Stars (de band van Johan Steevens na de Beatbusters) en een artiest als Mark Foggo, die menig jeugdcentrum, popzaal en festivalmeute aan de swingpogo wisten te krijgen. En dan heb ik het niets minder dan legendarische collectief Iedereen Zòòòòò Jotje nog niet eens genoemd. Verder kent iedereen Madness en zou iedereen The Specials moeten kennen, maar feit blijft dat ska maar met vlagen populair is. Dat komt misschien door het eendimensionale karakter van het genre. Daar is niets verkeerd aan, geenszins, maar het blijft bij happy-go-lucky teksten, tsjak-tsjak-tsjak gitaren, boem-tsk-tak-tsk drums en een setje toeters. Lekker voor tussendoor, maar niet wekelijks als avondmaaltijd, zeg maar. Deze Less Than Jake-plaat GNV FLA verandert niets aan mijn standpunt. Alleen al door die typische nasale poppunk-stem die de zanglijntjes maar nét haalt. Nu hebben we hier niet te maken met pure ska, maar meer een half-om-half-mix met poppunk à la Millencollin of Lagwagon. Maar voor de fans van dit genre -skankers en poppunkfans die wel houden van een vleug ska – is er weinig mis met deze plaat.


mij=Sleep It Off / V2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top