Lil Wayne – Tha Carter III

Lil Wayne - Tha Carter IIIEind 2005 kwam Tha Carter II uit. De dan 23-jarige Dwayne Michael Carter, Jr., bij ons bekend als Lil Wayne, blijft na een paar singles buiten beeld om vervolgens in 2008 terug te keren. Zijn nieuwste album heet heel creatief Tha Carter III en ligt sinds juni in de winkels. Zoals het een baasje betaamt hebben ook aan dit album genoeg bekenden hun steentje bijgedragen. “Mr. Carter” kent medewerking van Jay-Z, waarna er door Lil Wayne solo gepimpt wordt op “A Milli”. E.T. wordt er (figuurlijk) bijgehaald op het quasi-emotionele “Phone Home” en tranentrekker Robin Thicke doet een duit in het zakje op “Tie My Hands”. De tracks verraden stuk voor stuk dat het hiphop in een modern jasje is wat Lil Wayne maakt. Beats die het in clubs goed zullen doen en af en toe wat r’n’b; kortom, zeer laagdrempelige muziek. De klapper van het album is natuurlijk “Lollipop”. Niet het meest kwalitatieve nummer van Tha Carter III, wel het meest succesvolle. Busta Rhymes is een rare vogel met een nog vreemdere stem. Gelukkig geldt dat ook voor Lil Wayne en het resultaat van de samenwerking, “La La”, heeft een lekkere flow. Zoals bij zoveel albums loopt het tegen het einde steeds minder lekker, wat in dit geval gelukkig maar drie tracks zijn. De stijl is meer geënt op club- dan hiphopfeesten, toch is dit album sterker dan zijn voorgangers. De zelfbenoemde ‘Best Rapper Alive’ zet weer een trend.


mij=Universal

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top