Escape The Fate – This War Is Ours

Escape The Fate - This War Is Ours Ronnie Radke was ooit zanger van Escape The Fate. Tot hij betrokken raakt bij een moord, op de vlucht slaat en uiteindelijk voor vier jaar in de gevangenis belandt. Tot overmaat van ramp wordt hij ook nog uit de band gegooid. Zijn ex-makkers zullen hem hoogstwaarschijnlijk niet op komen zoeken in de bajes: vanuit zijn cel maakt hij zijn oude vrienden uit voor alles wat lelijk is. Gefrustreerd mannetje, die Ronnie. Inmiddels hebben de overgebleven leden van Escape The Fate – treffende naam trouwens – Craig Mabbit van metalcoreband Blessthefall als nieuwe zanger ingelijfd. Die was op zijn beurt zijn oude band uitgezet omdat hij het harde leven on the road niet kon combineren met zijn gezin. Als dat maar goed gaat in de toekomst…Eerst komt Escape the Fate met een nieuwe plaat: This War Is Ours laat een band horen die van post-hardcore nog verder is opgeschoven richting lichtvoetige emopunk. Op sommige momenten (“Harder Than You Know”) maken de vier uit Las Vegas gewoon popmuziek! Spijtig genoeg weet de band uit al het leed van de afgelopen periode geen interessante nummers te trekken. En dus is This War Is Ours eigenlijk een heel standaard plaat geworden die voortborduurt op het werk van My Chemical Romance, The Used en 30 Seconds To Mars. Slechts zelden laat het viertal zijn sleazy kant horen – en dat terwijl de bandfoto’s doen vermoeden dat het hier toch om een behoorlijk sleazy band gaat – en juist dan komt er iets terug van de lekker foute, over-de-top mengeling van hardcore, emo en metal die het debuut Dying Is Your Latest Fashion zo’n aardige plaat maakt. Escape The Fate is niet alleen zijn rebelse zanger, maar ook gevaarlijke randje kwijtgeraakt.


mij=Epitaph

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top