Micke From Sweden – Waiting For The End

micke_from_sweden-waiting_for_the_end.jpgMelancholische albums heb ik de laatste maanden genoeg gedraaid. Er waren prachtige exemplaren bij, maar behalve dat er zich een licht droevige stemming van mij meester maakte was er geen album bij dat me puur op de muziek raakte. Micke Lohse – nee From Sweden is niet zijn achternaam – raakt me echter meteen diep op het titelnummer “Waiting For The End”. De piano, de stem. Het nummer had op een American Recordings -album van Johnny Cash niet misstaan. Cash, ik mis hem. Maar – even bij de les blijven – hier gaat het om Micke From Sweden. De organist van Atomic Swing presenteert zijn debuut waarop vooral zijn piano zijn grootste steun is. Na een wel aardig tweede nummer dat de lijn doortrekt, “Don’t Fall Underneath The Stars”, breekt er echter iets in mij bij het derde nummer. In “Stop That Bus” wordt het licht theatraal, ik begin tapdansers te zien, ik voel me wat misselijk van deze onverwachte draai. Gelukkig pakt Micke From Sweden het initiatief weer enigszins terug bij de vijfde track, het Waits-achtige “Mr. Mean” – inclusief prachtig trompetspel van Sjur Miljeteig – maar zo mooi als het begon wordt het niet meer. Micke From Sweden krijgt op dit album productionele hulp van Janove Ottesen ‘From Norway’, beter bekend als frontman van het Kaizers Orchestra. En raad eens wie zij meenemen naar Nederland als voorprogramma bij een tweetal optredens op 18 en 19 november?


mij=Nordic Notes / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top