Moi, Le Voisin – Idiots

Moi, Le Voisin - IdiotsHet vorige cd’tje van Moi, Le Voisin was vrijwel niet te beluisteren. Niet omdat de liedjes zo slecht waren, maar wel omdat de drie Utrechters zodanig met lijm hadden lopen smeren dat de cd deels niet af te spelen was. Voor deze nieuwe cd, Idiots, hebben ze ondanks de charme van al dat huisvlijt daarom blijkbaar toch maar gekozen voor een normale jewel case. Het gros van de nummers heeft de band zelf geschreven, maar ze doen ook een cover van het charmante alt-country/folk-duo The Handsome Family (“My Sister’s Tiny Hands”). Zo excentriek als deze Amerikanen vooral op hun eerste platen klonken, klinkt Moi, Le Voisin niet, maar ze hebben absoluut wel een kenmerkende sound. Dit komt vooral door de stem van Benjamin van Vliet, die een hoog love-it-or-leave-it-karakter heeft. Dat geldt ook voor Neil Young en Will Oldham, waar zijn stem in de verte op lijkt, dus dat is geen diskwalificatie. Maar van Vliet’s zang is wel veel beter dan wat hij liet horen op voorganger Viola. Toch zit de grootste winst in de liedjes. Vooral die zijn beter dan wat de band op Viola liet horen. In de liedjes op Idiots danst de band zwierend over de continenten en pikt in Amerika alt.country en folk op, meert na een woelige zeereis aan in Ierland om daarna door te reizen naar de Balkan om daar ook nog wat flarden op te nemen. Het is een woelige, maar interessante reis om aan deel te nemen.


mij=Eigen Beheer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top