Movie Star Junkies – Melville

movie_star_junkies-melville.jpgAls Krezip uit elkaar gaat dan is dit ‘wereldnieuws’, maar als The Dead Brothers de pijp aan Maarten geven dan moet je daar toevallig achter komen als je op hun website aan het kijken bent of er al een nieuw album in de maak is. Tja, de dood is onnavolgbaar. Wat ik nog wel in het MySpace-bericht zag was dat er al diverse muzikale afsplitsingen waren en gelukkig schijnt de band een doorstart te maken. Nu ik maanden later een recensie-exemplaar van Movie Star Junkies draai zonder vooraf informatie gelezen te hebben, maar – uiteraard – al wel gezien heb dat hun album op het Voodoo Rhythm-label is uitgekomen dan denk ik met een van die afsplitsingen te maken te hebben. Nader onderzoek wijst echter uit dat Movie Star Junkies uit Turijn (Italië) komt en niets met The Dead Brothers te maken heeft. Melville, het album is opgedragen aan Herman Melville (Moby Dick). De band klinkt er als een schip dat op de zeer woelige baren zijn weg zoekt. Het leven is rauw. De bemanningsleden zijn teruggeworpen op het overleven. Stefano, Caio, Vinz, Boto en Nene vinden inspiratie in bands als The Birthday Party, The Gun Club, Captain Beefheart en -uiteraard- The Dead Brothers. Mocht je iets met deze bands hebben dan is dit zeker een vette aanrader, want de Movie Star Junkies is zeker geen herhaling van zetten. Zij zijn een overlevingstocht op zich. Zondag 9 november zijn ze voor een eenmalig -nota bene nog gratis ook- concert in ons land en wel in het Patronaat in Haarlem.


mij=Voodoo Rhythm / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top