Night Ranger – Rockin' Shibuya 2007

Night Ranger - Rockin' Shibuya 2007Soms zijn bands het lievelingetje van alle recensenten en blijft toch de doorbraak uit. In Europa gold dat voor Night Ranger. De band, met als blikvangers de gitaartandem Brad Gillis/Jeff Watson, kreeg zeer lovende kritieken voor de eerste albums. Dat is ook niet zo gek, want het was in de jaren tachtig en Night Ranger heeft bij uitstek een eighties rocksound. Maar tegelijkertijd was het een band die in muzikale kwaliteiten de meeste concurrenten in het genre een flink eind achter zich liet. Inmiddels zijn we dertig jaar verder en is Night Ranger nog altijd actief. Jeff Watson werd halverwege de opnamen van het recente album Hole In The Sun ontslagen en vervangen door Reb Beach (Winger, Whitesnake). Inmiddels is Beach alweer vertrokken voor een tournee met Whitesnake, maar op dit album speelt hij nog mee. Het is een op zich weinig verrassende collectie, met vooral werk van de vroege succesalbums. Gelukkig hebben ze ervoor gekozen ook het laatste album flink aan bod te laten komen, die nummers waren immers nog niet in live-versies te verkrijgen. Rockin’ Shibuya 2007 is daarmee de moeite waard voor nieuwe en oude fans van de band. Tegelijkertijd zijn de uitvoeringen goed, maar niet overdreven spectaculair. Met name de solo’s hadden wel iets prominenter gemogen. Je zult hiermee geen miskoop doen, maar de keuze voor een van de andere live-albums van de heren is ook te verdedigen.


mij=Frontiers / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top