ohGr – Devils In My Details

ohGr-Devil_In_My_Details.jpgEr lopen rare creaturen rond op Gods akker. Zoals daar is Nivek Ogre, vooral van Skinny Puppy-faam. Ach, zult u zeggen, in de industrialhoek lopen nogal wat rare sujetten rond en dat kan ik volmondig beamen. Vooral nadat ik Skinny Puppy live zag, in dezelfde tent stond ook Trent Reznor, die ooit als het voorprogramma van Skinny Puppy begon, op Sziget. Sommige klassieke acts moet je namelijk ooit minstens een keer live zien. Magoe, Nivek Ogre dus. Ogre hobbiet naast Skinny Puppy bij in ohGr. En dat is een curieuze hobby. Want daarin klust hij twee fenomenale albums aan elkaar. Let wel, Devils In My Details is geen mash-up, maar een plaat die in het midden ligt tussen Ministry’s Psalm 69 en OMD‘s vergeten meesterwerk Dazzle Ships. En dat levert een zeer bijzondere combinatie op, die bij vlagen zelfs briljant is. Verwacht geen Ministry-aanse erupties, Nivek houdt het allemaal netjes binnen de dB-lijntjes, maar de gitaren ronken aardig voort en daar waar hij gas terug neemt worden de prachtige OMD’iaanse details hoorbaar. Het is geen album dat even luchtig voorbij luistert, maar als u wat moeite doet, dan heeft een meesterwerkje in huis…


mij=Synthetic Symphony / SPV / CNR

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top