Red Ants – Omega Point

Red Ants - Omega PointHoewel Red Ants oorspronkelijk door de MC’s Modulok en Predaking opgericht werd, zijn het tegenwoordig Modulok en producer Vincent Price die de band vormen. Het debuut uit 2005, Phobos Deimos, werd grijsgedraaid in playlists van vooral Canadese highschools en kreeg internationaal redelijk lovende kritieken. Na een tournee door Amerika en Europa besloten de heren opnieuw de studio in te duiken, en daarvan is Omega Point het resultaat. Het duo zegt zichzelf te onderscheiden door niet de commerciële ‘zooi’ te maken die tegenwoordig voorbijkomt op de bekende muziekzenders. Zoals zoveel hiphopartiesten zegt Red Ants uniek te zijn, door middel van een vinger de lucht in de steken tegen de ‘pop-thugs’. De tien tracks op het album kruipen echter tergend langzaam voorbij en originaliteit is ver te zoeken. Dit soort haatdragende hiphop is al honderd keer eerder gemaakt en dan nog beter ook. De clip van “Dirty Space Alchemy” zet ook niet echt zoden aan de dijk. Stoer willen zijn met je anti-teksten en dan een tekenfilmclip uitbrengen, ja, daar kom je geloofwaardig mee over! Omega Point is niks anders dan een baggerplaat eersteklas, Red Ants mag nog even dooroefenen.


mij=URBNET

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top