Skeletons – Money

skeletons-money.jpgMensen die mij kennen weten dat ik in het verleden onaardige opmerkingen heb gemaakt over Radiohead. Iedereen liep ermee weg, maar ik vond de waardering zwaar overtrokken. Tja, je zult maar last hebben van goede smaak. Feit is wel dat ik later, toen de albums in de opruimingsbakken terecht kwamen, alsnog het e.e.a. aangeschaft heb. Al moet ik er dan wel weer bij zeggen dat ik het eigenlijk nooit draai. Radiohead stond bekend als een band die nieuwe grenzen opzocht en werd vanuit die optiek gewaardeerd. Nu kun je braaf blijven wachten tot er een nieuw album van ze verschijnt, als luisteraar kun je zelf ook op zoek gaan naar nieuwe grenzen. Probeer bijvoorbeeld eens Money van Skeletons. Deze vijf vier-koppige formatie uit Sheffield (Engeland) New York houdt namelijk niet van traditionele liedjes. Hun muziek klinkt als een trip. Free-jazz is de kop waar de band vaak onder geschaard wordt, maar het is maar hoe je het definieert. Ze staan open voor een breed scala aan invloeden. Echt gemakkelijke kost is het niet. Maar lelijke opmerkingen hoor je mij niet maken. Voor je het weet gaan mensen mij aanvallen. En eerlijk is eerlijk, stiekem is het best een interessante opzwepende cd. Luister eens naar de gelijkenis qua zang tussen Skeletons-zanger Liam Creamer en die van Thom Yorke.


mij=Tomlab / Konkurrent

11 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top