The Georgian Skull – Mother Armageddon Healing Apocalypse

The Georgian Skull - Mother Armageddon Healing ApocalypseThe Georgian Skull is een half Engels, half Canadees kwartet dat zich vernoemd heeft naar een 1,75 miljoen jaar oude schedel die vorig jaar in de republiek Georgië gevonden werd. Het was een vondst die paleontologen het water in de mond deed lopen omdat het kleinood ooit op de schouders gerust zou hebben van één van de eerste migranten vanaf het Afrikaanse continent naar dat van Europa en zomaar de hele evolutieleer op zijn kop zou kunnen zetten zonder blikken of blozen. Bezien vanuit historisch oogpunt is de Georgische schedel dus een grensverleggende ontdekking. Van zijn muzikale afgeleide, voortgekomen uit de inmiddels begraven resten van Mister Bones, kan dat evenwel niet gezegd worden. De muziek is diep geworteld in de oerrock van mastodonten als Black Sabbath en Led Zeppelin en wordt tekstueel bevolkt door demonische wezens en aanverwante verschijningen. Mother Armageddon Healing Apocalypse is niet bepaald opzienbarend, maar wel heerlijk retro. De riffs zijn lood- en loodzwaar en hoewel er op dit debuut duidelijk getapt wordt uit het stonervaatje, overigens op smaak gebracht met een greintje doom, herinneren die toch op de één of andere manier aan die van het Zweedse monster Entombed. Het geheel klinkt gruizig en is even zompig als de Everglades, hetgeen nog het best geïllustreerd wordt door de brommende keelklanken van zanger Al ‘The Yeti’ Bones, onder ingewijden ook bekend als de frontman van het Amerikaanse The Mighty Nimbus. Al met al een lekker weg luisterende plaat van een veelbelovende band.


mij=Scarlet / Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top