The Wedding Present – El Rey

The Wedding Present - El ReyDavid Gedge is een man die in iedere veel te mooie vrouw een potentiële nieuwe geliefde ziet. Zo’n man die stuntelig met zijn biertje in een hoek gaat staan loeren en een vriend met meer lef vraagt om het eerste contact te maken. Zo’n man die vervolgens eindeloos kan zwelgen in zelfmedelijden als diezelfde vriend er dan met die vrouw vandoor gaat. Zo’n man die dondersgoed weet dat het zijn eigen stomme schuld was. Gelukkig kan David er over praten. En zingen. Dit doet hij dan ook al jaren als voorman van The Wedding Present, een band die eerder dit jaar haar achtste album El Rey uitbracht. The Wedding Present bestaat inmiddels bijna 25 jaar en eigenlijk is er sinds het door John Peel bejubelde debuut in 1987 niet bijzonder veel veranderd. Gedge begrijpt nog steeds bijzonder weinig van de liefde en snapt helemaal niks van vrouwen, zo blijkt uit de tekst van het schitterende “Palisades”: ‘I thought women were supposed to tell you how they’re feeling, but you’re really the most unrevealing’. Voor de productie van dit album heeft Gedge weer eens aangeklopt bij Steve Albini, net als op Seamonsters, de meest succesvolle plaat van The Wedding Present uit 1991. Het resultaat is een heerlijk afwisselend gitaaralbum waarin een hoofdrol is weggelegd voor de stem en teksten van Gedge, die nog steeds el rey, de koning is van de onbegrepen mannenpop.


mij=Vibrant / Rough Trade

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top