Tracy Chapman – Our Bright Future

Tracy Chapman - Our Bright FutureIk betwijfel ten zeerste of er opzet in het spel is, maar tracktitels als ” Save Us All” , “Our Bright Future”, “For A Dream” en “Something To See (No More War)” zouden bijna kunnen suggereren dat Tracy Chapman de liedjes voor haar nieuwe cd Our Bright Future al op maat geschreven heeft met in het achterhoofd een mogelijke overwinning van Obama bij de presidentsverkiezingen in de Verenigde staten. Maar ik geloof oprecht dat Chapman een te integere artieste is om hier bewust op in te spelen. Bovendien, ze was al vanaf het eerste moment dat ze in het voetlicht trad meer dan gemiddeld geëngageerd in de liedjes die ze schreef. Wat dat betreft is er overigens weinig veranderd in de twintig jaren sinds ze” zong in Wembley. Ook nu weet ze nog steeds erg raak te zingen over maatschappelijk gevoelig liggende zoals bijvoorbeeld de gevolgen van de orkaan Katrina in “The First Person On Earth”. Opvallend hierbij is wel dat Chapman toch probeert een positieve draai te geven aan het geheel. Het nummer heette namelijk oorspronkelijk – of de bioschrijver was een lui mens, dat kan ook, maar lijkt me stug – “The Last Person On Earth”. Geef toe, dat klinkt een stuk negatiever. Verder blijft Chapman op Our Bright Future (ook al een positieve titel) vooral heel erg trouw aan haar soulvolle folky roots. Waarom zou ze dat ook veranderen, als ze zich hierin het meest comfortabel voelt? En dat ze hierin niet alleen staat blijkt wel uit het feit dat haar concert later deze maand in Paradiso al tijden uitverkocht is.


mij=Elektra / Warner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top