Verse – Aggression

Verse - AggressionSoms kom je later in het jaar nog een plaat tegen die je eerder over het hoofd hebt gezien, maar die toch dermate de moeite waard is om er nog iets over te schrijven. Zo ook met de nieuwe plaat van de hardcore-band Verse, die eigenlijk al bijna een half jaar uit is. Verse geldt op dit moment samen met Have Heart als een van de absolute talenten in hardcore-land, en met hun derde plaat Aggression bewijzen ze tot een van de blijvertjes te behoren. Sterker nog, dit is wat goede hardcore zou moeten zijn. Verse is bevlogen, gepassioneerd en oprecht in hun bedoelingen getuige hun erg politieke teksten. Muzikaal gezien haakt Verse aan bij de straight edge-scene, maar is verder niet voor een gat te vangen. Het ene moment slepend mid-tempo zoals in de songtrilogie “Story Of A Free Man” delen 1 tot en met 3, het andere moment woest om zich heen hakkend zoals in de nu al klassieker “New Guards Old Methods”, waarin zanger Sean Murphy op het eind op de top van zijn longen “NO WAR!” uitschreeuwt. Zo moet dat dus, hardcore die het uitschreeuwt en het meent. Na het verscheiden van Modern Life Is War werd het ook wel weer tijd voor een goede hardcore-band met het hart op de juiste plaats. Verse heeft heeft alles wat goede hardcore zo mooi maakt en levert met Aggression een klassieker in de dop af.


mij=Bridge 9 / Suburban

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top