Within Temptation – Black Symphony

Within Temptation - Black SymphonyJe kunt een concert beter live zien dan op dvd. Dat die regel over het algemeen opgaat, bewijst ook Within Temptation met de nieuwe dvd Black Symphony. Niet dat het een onaardige registratie is, maar het origineel zal ongetwijfeld beter zijn geweest. Laat ik mezelf gelijk indekken door te zeggen dat ik het concert van Within Temptation met het Metropole Orkest in februari niet zelf heb bijgewoond. Ik kan me echter wel voorstellen dat het orkest in Ahoy daadwerkelijk van toegevoegde waarde is geweest. Maar de bombast die ik verwachtte is op de dvd bij slechts twee, drie nummers te ontdekken. Wie een dvd verwacht in de lijn van Symphony & Metallica zal teleurgesteld zijn. Dit neemt niet weg dat het leuk blijft de band live aan het werk te zien. De muzikale prestaties van de zes bandleden zijn uitstekend en het enthousiasme spat bij deze schijf werkelijk van je scherm. Voeg daaraan toe dat het geheel op perfecte kwaliteit is opgenomen, goed is gemonteerd en dat de dvd is volgepakt met extra’s, dan houd je een prima resultaat over. In principe dus niks mis met deze productie. Behalve dan die kreet ‘Within Temptation met het Metropole Orkest’.


mij=Sony

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top