All The Saints – Fire On Corridor X

All The Saints - Fire On Corridor XHet album Fire On Corridor X van All The Saints uit Atlanta begint met een rustig instrumentaal nummer dat sterk aan Julee Cruise doet denken. Afsluiter “Mil Mil” eindigt ook kalm, met een onvervalst partijtje shoegazerij waarop een oververmoeide Kurt Cobain lijkt te zingen. De acht nummers ertussen laten een band horen die hun debuut beter begin jaren negentig hadden kunnen uitbrengen. De muziek van All The Saints sluit naadloos aan bij bands als Ride en My Bloody Valentine met roffeldrums en gitaarnoise die destijds misschien vernieuwend was, maar nu vooral bij mij een hele lange gaap oplevert. Ondanks hun wanhopige pogingen blijft het geluid van de band gekunsteld aandoen. De drie heren van All The Saints wonen nu in het hippe en tolerante Atlanta maar zijn eigenlijk afkomstig uit de conservatieve biblebelt Alabama. Op hun site refereren ze aan een tekst van Neil Young over hun staat: ‘We are from Alabama. We have a wheel in the ditch.’ Het is te hopen dat ze dit wiel op het komend werk loskrijgen want anders komt deze band echt nooit verder dan het goed naspelen van iets dat ooit nog wel kon verrassen.


mij=Touch and Go / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top