Cradle Of Filth – Godspeed On The Devil's Thunder

CradleOfFilth-GodspeedOnTheDevilsThunder.jpgVoor me ligt de double disc, special edition van Cradle Of Filth‘s nieuwe werk Godspeed On The Devil’s Thunder (The Life And Crimes Of Gilles De Rais). Het is een conceptalbum dat een zeer donker en sinister sprookje vertelt over het leven van en de gruwelheden en misdaden die gepleegd zijn door Gilles de Rais. Deze Franse edelman leefde aan het eind van de Middeleeuwen en begeleidde Jeanne d’Arc bij het ontzetten van Orléans. Zijn leven neemt een enorme wending en hij werd een zieke en verwrongen seriemoordenaar. Uiteindelijk wordt hij opgehangen voor zijn misdaden tegen de mensheid, en met name kinderen. Het anderhalf uur durende verhaal (aangevuld met een remix, twee live en twee demo nummers) is onmiskenbaar een plaat van Dani Filth en de zijnen. Nog altijd op en top black metal zoals je van hen mag verwachten. Het is luid, snel, hard en subversief. Black metal met de hele snelle en typerende drums en gitaarriffs, de eigenzinnige high screams van Dani, her en der aangevuld met een orkest, een koor en gesproken woord. Op de uitvoering is eigenlijk maar weinig aan te merken. Het klinkt allemaal bekend en vertrouwd in de oren. Helaas is er maar weinig verrassends te ontdekken op het verder goed verzorgde en strak geproduceerde album.


mij=Roadrunner / CNR

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top