Uzi & Ari – Headworms

Uzi & Ari - Headworms‘Jemig, draai je deze cd nu nog steeds? Die had je ook al mee op vakantie naar Denemarken in augustus.’
‘Ja, ik had Headworms echt al bizar ver in het voren in huis. Zo ver van te voren zelfs dat ik ’em al weer een beetje vergeten was en hij ergens in een hoek onder een stapel papier stof lag te happen. Best gênant, want deze plaat van Uzi & Ari is denk ik de plaat geweest die we gedurende de vakantie het meest gedraaid hebben.’
‘En met plezier!’
‘Ook dat nog eens. Die hoofdwormen van Ben Sheppard zijn namelijk donders fraai.’
‘Als ik zeg dat ik het op Radiohead vind lijken, dan zeg ik toch niets raars.’
‘Nee, zeker niet. Als Radiohead een eenmansband geweest was met alleen een multi-instrumentalist in de gelederen, dan hadden ze zo geklonken, denk ik. Maar die vergelijking komt natuurlijk vooral door de klagende zang van Sheppard, die lijkt af en toe wel heel veel op die van Thom Yorke.’
‘Die stemmen hebben inderdaad veel overlap.’
‘Toch zou ik het eerder willen bestempelen als een kruising van Radiohead en mùm, dan er alleen maar het labeltje Radiohead op plakken. De band heeft bij tijd en wijle dat zelfde fladderige folky in zijn liedjes als die IJslanders. De liedjes zijn vaak lekker speels, maar toch avontuurlijk.’
‘Ik heb wel een beetje moeite met zijn stem, maar dat ligt waarschijnlijk aan het feit dat ik Thom Yorke een beetje eng vind. Ik vind hem qua muziek ook wel wat weg hebben van die zanger die toen eens in een interview vertelde dat hij dacht achtervolgd te worden door roze konijntjes. Hoe heet hij ook al weer?’
‘Je bedoelt Ben Christophers? Hmm ja, daar heb je wel een punt, maar de beats van deze Ben zijn toch vaak net wat meer uptempo en minder lijzig. Maar als je de cd nu weer terugluistert, vind je ’em dan nog steeds leuk?’
‘Ja, absoluut. Door de vele details in de liedjes hoor ik steeds weer nieuwe dingen. Dat vind ik wel prettig. Maar ik weet niet hoe zijn vorige platen waren natuurlijk.’
‘Daar lag het tempo van de nummers grosso modo flink wat lager, net wat minder dynamisch ook.’
‘Dat klinkt dus als een stap vooruit dus.’
‘Absoluut.’


mij=Own / Konkurrent

One comment

  1. Teun

    mooie plaat inderdaad! ik zag dat ze in Nijmegen komen op 1 februari (aldus myspace van Doornroosje). Erg tof dat ze daar komen maar het is toch best vreemd dat die band maar 1 show in Nederland doet? Moet je voor de gein is kijken hoeveel shows ze doen in Europa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top