Hank Williams III – Damn Right Rebel Proud

hank_williams_III-damn_right_rebel_proud.jpgDankzij de internetnieuwsbrief van een plaatselijke platenboer, waar dit album in een top zoveel gezet was, besloot ik om toch maar eens te gaan luisteren naar Damn Right Rebel Proud van Hank Williams III, de zoon van Hank Williams Jr. en de kleinzoon van Hank Williams. Dat het country-DNA in de familie gebleven was dat wist ik wel, maar of de genen zuiver waren gebleven bij Hank Williams III wist ik niet. Ik moet zeggen dat ik meteen geboeid was door zijn zogenaamde hellbilly-country. De twang is uiteraard aanwezig, maar wel van een heerlijk opgefokte soort die vaak ver afstaat van de brave Nashville-sound. En als dit niet door de muziek komt dan is het wel door de onderwerpen als drank en drugs in de teksten. Hank Williams III zal nooit de braafste jongen van de klas geweest zijn en de ideale Amerikaanse schoonzoon lijkt hij me ook niet. Hij lijkt me een typisch gevalletje ‘outlaw’. Ik was echter verbaasd toen ik vernam dat hij met een (mogelijk dronken) live-optreden het McCain-Palin-kamp ondersteund heeft. Een grotere anti-reclame lijkt me er niet voor een brave rechtse Christelijk staat. Het verkiezingsresultaat sprak boekdelen. Maar ondanks dit optreden blijft fier overeind staan dat Damn Right Rebel Proud een geweldige plaat is, van een man die het stokje in de familie overnam en het country-genre aan de volgende generatie doorgeeft. Pas wel op dat je de ongecensureerde versie koopt. Er is ook een gekuiste versie met piepjes op de nodige plekken, waarschijnlijk voor de Christelijke Amerikaanse markt.


mij=Curb / The Sidewalk Records

One comment

  1. wannes

    Grote fout: Het filmpje dat je hier toont in de review handelt over Hank Wiliams Jr, de zoon van Hank Williams SR. Ik denk dat politiek Hank III geen bal kan schelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top