Iglu & Hartly – & Then Boom

Iglu & Hartly - & Then BoomHoewel de naam doet vermoeden dat we hier te maken hebben met een duo, blijkt Iglu & Hartly een vijfmansband te zijn, en wel uit Californië. Niet alleen qua naam zijn ze lastig in te schatten: ook muzikaal zijn ze niet echt eenduidig. Zo viel het begin van & Then Boom eigenlijk nog best wel mee. Niet dat “Believe” nou zo vreselijk interessant is, maar zo erg als ik inmiddels in diverse recensies op internet had gelezen, was het nu ook weer niet. Gewoon, een leuk popmuziekje. In “Violent & Young” komt er echter een Eminem-kloon om de hoek kijken, en dan daalt het niveau toch wel snel. Net als in “Whatever We Like”, wat zo van Crazy Town had kunnen zijn (herinnert u zich deze nog?). “We’ll See”, bijna aan het eind van de cd, en “Out There”, dat daarna komt, zijn leuk, en hadden daarom misschien beter ergens aan het begin kunnen staan. Het zou hun credibility wat verhoogd hebben, want nu moet je je eerst door een hoop meuk worstelen om te horen dat Iglu & Hartly best wel wat in hun mars hebben. Ik ben bang dat ik niet de enige ben die dat geduld nauwelijks kon opbrengen. Typisch geval van jammer, dus.


mij=Mercury / Universal

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top