Madlib The Beatkonducta – WLIB AM: King Of The Wigflip

Madlib The Beatkonducta - WLIB AM: King Of The WigflipEen rapper die daarnaast muzikant is, is in de hiphopwereld niet vreemd. Een van deze multitalenten is Madlib. Deze geboren Amerikaan is naar eigen zeggen in de eerste plaats dj, op de tweede plaats producer en op de derde plaats mc. Hij heeft gewerkt met grootheden als Ghostface Killah, Talib Kweli en Mos Def. Afgelopen september bracht Madlib het album WLIB AM: King Of The Wigflip uit, dat maar liefst 24 tracks telt. Na het intro van The Beat Konducta himself wordt gelijk “Blow The Horns On ‘Em” ingezet. De hoop op weer een lekkere plaat van de westcoastrapper bereikt gelijk zijn hoogtepunt, want dat blijkt helaas voor niks te zijn. Guilty Simpson werkt aan twee nummers mee, één aan het begin van het album en één aan het einde. De andere gastperformers kunnen (op een enkeling na) zijn niveau niet evenaren en zweven als een ongeïnspireerde brij tussen diens twee uitschieters in. De beats van Madlib lijken zich per track aan te passen aan het niveau van de betreffende gastartiest. “The Ox (805)” en “I Want It Back” zijn gewoon lekker, terwijl “The Plan Pt. 1” en “Gamble On Ya Boy” hetzelfde onaangename gevoel opwekken als krassende nagels over een schoolbord. Frezna levert de enige resterende goede bijdrage met “Yo Yo Affair Pt. 1 & 2”. Met beats die zo uit de kast van Flying Lotus gehaald konden zijn en een lounge-achtige melodie keert de rust gelukkig voor even terug.


mij=!K7/ PIAS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven