Megapuss – Surfing

Megapuss_Surfing.jpg Weird folk, freak folk: wat voor naam je het beestje ook geeft, in de definitie zal altijd de naam Devendra Banhart blijven vallen. Ook als zijn muzikale ingevingen hem naar Megapuss brengen, waar stonede hippieflauwekul een goed huwelijk aangaat met zijn speciale gevoel voor humor. Ga maar na: de naam van zijn band en de songtitels waren er eerst, waarna hij samen met partner-in-crime Greg Rogove op een achternamiddag de liedjes in elkaar ging zetten. Ongetwijfeld kwamen daarna ook nog eens de ideeën voor de aankleding van de shows en de fotoshoot voor het hoesje. Twee naakte mannen die met een mes elkaars penis te lijf dreigen te gaan. Tsja. Laten we maar snel teruggaan naar de liedjes. En die vallen dan niet eens tegen. Zo vond blijkbaar ook Neil Young, want zijn label Vaper Records brengt Megapuss’ album Surfing uit. Devendra Banhart mag dan een muzikale geest hebben die werkelijk elke kant op kan gaan, hij weet wel wat liedjes schrijven is. Luister maar eens naar “Adam & Steve” of “Crop Circle Jerk ’94”. Zoals meestal bij Banhart moet je je weer een weg banen tussen allerlei ongein, flauwekul en bizarre invallen, maar als je daar tegen kunt, heb je met Megapuss op de valreep van het jaar een bijzonder album in huis gehaald.


mij=Vapor / Ada / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top