Motion City Soundtrack – Even If It Kills Me Acoustic EP

Motion City Soundtrack - Even If It Kills Me Acoustic EPDe laatste weken had ik voornamelijk behoefte aan rust in m’n hoofd. Misschien komt het doordat door mijn vijfentwintigste verjaardag de quarterlife-crisis definitief zijn intreden deed of omdat ik te maken kreeg met een sterfgeval in mijn familie: ik kon weinig herrie aan m’n hoofd verdragen. Lastig als je beroepsmatig de nodige punk- en emoplaten moet luisteren. De akoestische EP Even If It Kills Me van Motion City Soundtrack was wat dat betreft dan ook een welkome afwisseling. Het riekt wel naar ordinaire geldklopperij overigens: vijf nummers van je laatste album voorzien van een akoestisch jasje en ze opnieuw uitbrengen. ‘Het is een extraatje voor de fans’, roept de band dan. Onzin natuurlijk, dit is een extraatje voor de platenmaatschappij, anders waren die liedjes wel gratis op het wereldwijde web geknald. Komt nog eens bij dat Motion City Soundtrack sowieso een band is die eerder bekend staat om zijn toegankelijke popmuziek dan om knallende punkrock. Zoveel verschil is er dus niet tussen het origineel en het akoestische getokkel. De vijf nummers blijven wel fier overeind, de hoge stem van Justin Pierre komt uitstekend naar voren en wie van ouderwets zwijmelen houdt, komt ongekend aan zijn trekken met nummers als “Fell In Love Without You” en “Broken Heart”. Muziek voor de poppunker die zijn vriendin een romantische avond wil bezorgen.


mij=Epitaph

3 Comments

  1. Ferry Nijs

    Nog 12 dagen te gaan en dan is er weer een jaar voorbij waarin fileunder opnieuw geen aandacht heeft besteed aan The Rosebuds. Zeker dit jaar is dat geheel ten onrechte want in oktober kwam Life Like uit. Opnieuw een CD met popmuziek die catchy, melodieus, melancholisch, licht en luchtig en aardedonker tegelijkertijd is. En dat dan nog eens een keer in iedere CD-track. Shame on you, fileunder.

  2. Joyce

    Ferry, ik gok dat dat niet de schuld is van File Under, maar van de platenmij van The Rosebuds die het niet de moeite waard leek te vinden om een recensie-exemplaar op te sturen. Als ik jou zo hoor, is dat een typisch geval van jammer. Wie wee volgend jaar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top