Bring Me The Horizon

Masturberen, heel veel masturberen. Dat is wat Bring Me The Horizon gaat doen wanneer klaar met toeren. “En veel kip eten, la·ding·en, en veel Xboxen.” De rust die ze krijgen is echter kort, heel 2009 is namelijk reeds voor ze ingepland. Dit blijkt echter geen probleem, “Je kunt toeren en masturberen best goed combineren hoor. Ook zijn we de band juist begonnen voor de live shows, daar gaat het ons echt om. Dat is het leukste wat er is.” Met die reden staan ze vandaag in onze hoofdstad, waar ze hun puberale levensstijl perfect kunnen doorzetten. “We gaan drinken, veel wiet roken, nog meer drinken en daarna paddo’s doen.” Tijd voor een soundcheck is er dan natuurlijk ook niet, je moet nu eenmaal prioriteiten stellen hè…
Bring Me The Horizon


mij=Interview: Marz667
Het is vandaag de laatste dag van de tour en dat is te merken, drummer Matt Nicholls en gitaristen Lee Malia en Curtis Ward hebben weinig zin in het interview. “Nu we in Amsterdam zijn willen we eigenlijk gewoon de stad in om te gaan drinken en blowen”, zeggen ze met de jas alvast aan, “het leukste zou zijn wanneer we het konden combineren; blowen en interviewen.” De dame van de platenmaatschappij laat het echter niet toe, dan maar even snel door het interview heenwerken.
Of ze nog zenuwachtig zijn voor de optredens? Niet echt. Of ze het gek vinden om binnenkort te headlinen door Amerika? Niet echt. Of ze per land verschil zien in publiek? Niet echt. Pas wanneer ik ze complimenteer met hun Suicide Season, komen ze een beetje los.
Suicide Season
“Het is geweldig om eindelijk nieuwe nummers live te kunnen spelen.” De wat toegankelijkere nummers hebben dan ook zeker de hoofdrol gekregen tijdens de optredens. “Het is opvallend hoe snel iedereen het oppakt, er wordt massaal meegezongen.” Natuurlijk worden de oude fans tevens bediend: “oude nummers komen ook langs hoor, ook dat is nog gewoon Bring Me The Horizon.”
Bring Me The Horizon
Hoewel ze op internet veel kritiek krijgen over de keuze, worden ze er zelf niet echt warm of koud van. “We zijn gewoon doorgegroeid en willen allemaal nieuwe dingen gaan proberen. We blijven verder heus trouw aan het genre, verwacht van ons geen instrumentaal drum 'n' bass-album binnenkort, maar we zullen zeker denkbare grenzen gaan opzoeken.” Wanneer ik hun mening vraag over de deathcore scene momenteel, spat er een spreekwoordelijk adertje.

Listen,
when I meet the guy who invented the word 'deathcore' I will slap him in the fucking face.
That's so lame. We are metalcore, metal and hardcore…
these scene words are ridiculous.

De nieuwe muziekrichting heeft overigens niks te maken de opnamen in Zweden en de omgeving van de studio. “Het is niet zo dat wij de keuze voor het land gemaakt hebben, we hebben de keuze voor de studio gemaakt – die op zijn beurt in Zweden staat.” Hoewel ze de slangen daar maar niks vonden.
Op het podium
“Voor en na het optreden drinken we erg veel bier, maar tijdens is het vooral water dat we gebruiken. We zijn erg energiek en zweten enorm, hierdoor is het erg lekker om een paar flesjes water te hebben staan.” Wanneer ze klaar met optreden is het standaard nog even kort napraten op een bank ergens backstage. “We bespreken altijd hoe het ging, eigenlijk zijn we nooit helemaal tevreden, maar het gaat steeds beter.”
Bring Me The Horizon
Opvallend is dat de band (ook in Nederland) in steeds grotere zalen mag spelen en daar zijn ze uiteraard erg trots op. Het zijn echter vooral de festivals die steeds groter worden en hun voorkeur hebben. “Bij festivals is het leuk om mensen verrast te zien, dat ze eerst erg afwachtend zijn en uiteindelijk net zo gek meedoen als de rest van het publiek.” Het beste voorbeeld hiervan was tijdens de Warped Tour in Amerika: “The audience was fucking mental!
Mag ik alvast weg?
Tijdens het interview gaat één van de leden steeds ongemakkelijker zitten en biecht uiteindelijk op al heel lang naar de WC te moeten. Hij waarschuwt mij dat het waarschijnlijk erg kan gaan stinken en de andere twee bevestigen dit door hevig te knikken. Nog even snel de laatste paar vragen dan. Wat gaan ze met Halloween doen? “We moeten gewoon spelen, maar hebben een grote kostuumactie opgezet en gaan prijzen weggeven aan de winnaars. Eén van de prijzen is een tongzoen met onze zanger!” Spelen met Misery Index, dat legt de lat wel erg hoog? “Zeker weten, we zijn heel groot fan van de band en zullen aardig ons best moeten gaan doen om hun optreden te overtreffen.”
Bring Me The Horizon maakt erg leuke muziek, maar wat een stel vervelende kindjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top