Greg Dulli – Live at Triple Door

Greg Dulli - Live at Triple DoorEind 2007, tussen de zoveelste tour van zijn Twilight Singers en de release van het debuut van The Gutter Twins, vond Greg Dulli nog even tijd om twee akoestische benefietconcerten te geven voor het Vera Project in Seattle. Een jaar later heeft hij de opnames alsnog via zijn eigen label Infernal Recordings als download uitgebracht. En een groter plezier had hij zijn fans niet kunnen doen. De elf nummers op Live at Triple Door laten horen dat Dulli zich voor zijn post-Afghan Whigs werk absoluut niet hoeft te schamen. De op plaat vaak nogal bombastisch klinkende nummers van The Twilight Singers komen volledig gestript tot alleen nog Dulli’s gitaar en zang misschien zelfs wel beter tot hun recht. Hoogtepunten zijn de nummers waarop hij begeleid wordt door de viool of achtergrondzang van Petra Haden, zoals het schitterend uitgevoerde “Candy Cane Crawl”. Een concert van Dulli zonder covers zou niet compleet zijn dus komen er ook nog nummers van George Harrison, Donovan en Jóse González voorbij. Zelfs “Tonight”, een nummer van The Afghan Whigs uit 1992, komt langs maar is absoluut niet een van de mooiste nummers op het album. De meeslepende afsluiter “Front Street” van The Gutter Twins is Greg Dulli pur sang. Een romanticus, een rokkenjager, een patser met het hart op de juiste plek en oneindig veel talent.


mij=Infernal Records

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top