Parka – Attack Of The Hundred Yard Hard Man

Parka - Attack Of The Hundred Yard Hard ManIn het jaar 2007 kwam er weer eens een nieuwe rage overgewaaid van de andere kant van de Noordzee. Deze keer was het de new rave, en dat zou het helemaal gaan worden. Toegegeven, bands als Klaxons, Shitdisco en later Hadouken! zijn zeker niet slecht, maar om nou te zeggen dat het allemaal vernieuwend en geweldig was, neuh. In datzelfde rijtje is ook Parka te plaatsen. Net als Shitdisco afkomstig uit Glasgow, een noordelijke arbeidersstad waar behoorlijk wat mensen bezig zijn met muziek om te ontsnappen aan de regenachtige ambiance. Dat levert in het geval van Parka een cd op met onbezorgde, springerige feestnummers, zoals de single “Disco dancer” en het Pogues-achtige “I Don’t Wanna Fight You Tonight”. Met hier en daar best wel grappige details (zoals de trompet aan het einde van “Wake Up Call”), maar nergens echt origineel, verrassend of opvallend. Sterker nog, juist vanwege de gelijkenissen met zoveel andere al bestaande bands ga je toch denken dat ze Attack Of The Hundred Yard Hard Man vooral voor zichzelf gemaakt hebben. Waar natuurlijk weinig mis mee is, maar als luisteraar kun je Parka dus best overslaan en meteen doorgaan naar de echt goede bands in het genre, zoals Klaxons.


mij=Jeepster / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top