Plantlife – Time Traveller

Plantlife - Time TravellerPlantlife is het geesteskind van Jack Splash en Panda 1. Jack Wie en Panda Hoe? Ik moest het ook even opzoeken. Jack Splash is een gerenommeerd producer, zo blijkt, zij het buiten mijn gezichtsveld. Bij zijn producties hoort onder andere werk voor John Legend, Alicia Keys en Missy Elliot. Ik bedoel maar. Bij Plantlife is hij zanger/rapper. Panda 1 is in het dagelijks leven lid van LA hiphoppers The Animal Pharm en regelt bij Plantlife de beats. Volgens hun MySpace-pagina is dit “something new, bold, and daring”. Pakt u even het pak zout aan? Voor mij is het vooral heel veel Prince-funk, en dus eigenlijk de funk van diens invloeden James Brown, George Clinton en Sly Stone. Dat betekent dat er maar liefst negentien tracks lang strakke vette funk hoge stemmetjes en iets minder vette semi-balladesque funk met hoge stemmetjes te horen is. Met een buitengewoon goede productie, zoals je kunt verwachten met de achtergrond van de heren. Maar als ik heel eerlijk ben is negentien tracks voor mij veel te veel van het goede en trek ik het halverwege niet echt meer. Dit is een plaatje voor de pure funkliefhebber, voor mij is het wat te eendimensionaal: van Dirty Mind-Prince-funk naar 1999-Prince-funk naar Diamonds and Pearls-Prince-funk, hoe goed gemaakt ook, het kan mijn aandacht niet lang genoeg vasthouden.


mij=Rapster / K7 / PIAS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top