Say Hi – The Wishes and the Glitch

Say Hi - The Wishes and the GlitchDrums zijn leuk! Op een of andere manier ben ik nogal drumgefixeerd, een drumpartij kan voor mij een nummer maken of breken. En dan hou ik voornamelijk van die net even offbeat drumslagen, een onvoorspelbare snaarslag kan mijn dag helemaal maken. Je hoort dit soort drumpartijtjes veel in de Britpop, vandaar waarschijnlijk dat ik er een groot fan van ben. Maar ze zijn niet alleen weggelegd voor dat genre, want deze Say Hi (voorheen Say Hi To Your Mom) uit Seattle kan er ook wat van, al praten we hier niet over drums maar over een drumcomputer. Dit lo-fi, soms dromerige maar altijd dansbare bandje bestaat voornamelijk uit Eric Elbogen (klinkt nogal Nederlands) met zijn synthesizers en drumcomputers. Bij optredens wordt hij bijgestaan door twee vrienden. Het is alweer zijn vijfde studioalbum en ik vind het nu al jammer dat dit het eerste album is dat ik van hem hoor. Zijn relaxte, soms tegen het valse aan, stem gaat lekker samen met de drumgedreven elektronische muziek. The Wishes and the Glitch is geen hitalbum, maar er zullen vast genoeg liefhebbers zijn die dit kunnen waarderen. Een beetje een mix van de muziek van Stateless en Union Of Knives in combinatie met de stem van Merry Pierce (Jarno Volman).


mij=Euphobia Records

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top