Shadrane – Temporal

Shadrane - TemporalShadrane is een band van de Franse toetsenist Vivien Lalu en de Nederlandse gitarist Joop Wolters. Daarnaast is er nog een indrukwekkend lijstje gastmuzikanten: de Bissonette-broertjes (o.a. Vai, Satriani, David Lee Roth), Virgil Donati (Devil’s Slingshot, Soul SirkUS) en zanger Göran Edman (Malmsteen, Ayreon) – een van de vier zangers. Lalu is inmiddels zo lang bezig dat er een indrukwekkende lijst ex-projectleden is, maar het is dan toch eindelijk gelukt een album af te ronden. Helaas is maar al te goed te horen dat het lang heeft geduurd: Temporal bevat teveel verschillende stijlen om nog geloofwaardig te zijn. Ze presenteren zich als progmetal en zeker bij het begin is dat niet vreemd. Ze klinken daar namelijk regelmatig als Pain Of Salvation. Maar verderop is plots sprookjesmetal (“Betrayal”) of powermetal (“Morpheus”) te horen, “Consider It” (waar ken ik dat intro toch van?) is een eighties-AOR-track en “Babies in the bath” is een fraai Vaiaanse instrumental. De muzikanten zijn allemaal prima, maar een geheel wordt het nergens en dat breekt dit album op. Soms wordt zelfs binnen een song geswitcht van prog naar AOR (“She Writes”) en dat is mij – liefhebber van beide genres – al te gortig, laat staan hen die eigenlijk al maar een van de twee trekken. Met name het gitaarwerk van Wolters is soms om van te smullen, maar het verzandt in de onevenwichtigheid van het materiaal. Individuele tracks zijn dik de moeite waard, het geheel…. is er niet.


mij=Lion Music / Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top