Simply Red – 25 (Greatest Hits)

Simply Red - 25 (Greatest Hits)De eerste keer dat ik Simply Red‘s Mick Hucknall hoorde zingen was ik enorm onder de indruk van zijn stem. Ik weet vrij zeker dat het in het nummer “Holding Back The Years” was, dat gedraaid werd in het zondagavondprogramma van Hubert van Hooft. De debuutplaat van Simply Red, Picture Book, heb ik grijsgedraaid en de liveopnamen die ik getaped had van Op Slag van Maandag draaide ik misschien nog wel vaker. Want live kwam de blue-eyed-soul van Hucknall nog veel beter tot zijn recht. Tracks als “Money’s Too Tight (Too Mention)”, “Holding Back The Years”, “Heaven” en “Jericho” waren live veel beter dan op cd. Dat werd helaas ook gelijk het probleem tussen mij en Simply Red. Ik bleef grote waardering houden voor de stem van Mick Hucknall, maar de liedjes vond ik al maar zwakker worden. Te glad, naar mijn smaak teveel op maat gemaakt voor het grote publiek. Al zal Hucknall dat vast in alle toonaarden ontkennen. Het zal hem ook worst zijn, want met liedjes als “Sunrise” en “Stars” scoorde hij wereldwijd enorm grote hits. Daar gaat nu echter een einde aan komen, want Hucknall heeft besloten een punt achter Simply Red te zetten na een uitgebreide afscheidstournee in 2009. De logische zet is dan om nog even voor de feestdagen een verzamelaar uit te brengen met daarop je grootste hits. In dit geval zijn het zelfs twee cd’s, die samen luisteren naar de logische titel 25, The Greatest Hits. Het laat horen wat ik al twintig jaar denk: wat een geweldige stem en wat zou ik graag horen dat’ie gebruikt zou worden in andere liedjes.


mij=Simply Recs / V2

3 Comments

  1. Je kent zijn tribute aan Bobby Blue Bland, dit jaar uitgekomen onder de naam Hucknall? Helemaal de blauweogensoul die je wenst. Ik deel je kritiek op de bleke hitparademeuk die Mikkie in de laatste jaren uitkakte, maar hij kan bij mij niet meer stuk vanwege Blood & Fire, het reggae-reissue label dat hij heeft opgezet (met Steve Barrow), waar echt alleen maar fan tas ti sche platen op zijn verschenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top