Plus/Minus – Xs On Your Eyes

Plus/Minus - Xs On Your EyesNiet zo lang geleden heb ik de her-release van Plus/Minus besproken en voorspelde toen geen vuurwerk op het nieuwe album Xs On Your Eyes. En vuurwerk is ook niet wat je krijgt, maar toch weten ze me positief te verrassen. Ik draai de cd nu al een paar dagen en ik geniet er al vanaf het begin van. Geen cd die meteen het jaarlijstje in zal gaan, maar zeker eentje die er niet ver buiten valt. Dat ze er buiten vallen heeft toch te maken dat ze niet een continue kwaliteit hebben. Ze starten goed met “Tired Eyes” en vooral “Snowblind“, een nummer dat mooi de chaos van je gedachten weergeeft. Daarna zakt het een beetje in, ze klinken als een mindere versie van Band Of Horses. Maar bij “The Hours You Keep” gaat het weer de goede kant op, zo’n fijn nummer met een climax. Wel valt me op dat de teksten nogal zwaar op de hand zijn, zo gaan “You’ll Catch Your Death” en titelnummer “Xs On Your Eyes” over dood, verlies en zelfmoord. Persoonlijk hou ik wel van een tragedie, zolang de muziek maar niet te neerslachtig klinkt en daar weet Plus/Minus de juiste balans te pakken.


Mij=Absolutely Kosher / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top