Sjako! – Lucky Spots

Sjako! - Lucky Spots Een van de meest onderschatte muzikanten van Nederland is Wouter Planteijdt. Al meerdere decennia timmert deze (zanger/)gitarist in bijna ontelbare projecten aan de weg, maar echt een boven komen drijven, dat wil maar niet lukken. Da’s jammer, want zijn gitaarspel is verrukkelijk en over het gros van zijn songs kan hetzelfde gezegd worden. De meest constante factor in de carrière van Planteijdt is toch wel het trio Sjako! dat hij vormt samen met Richard Heijerman (drums) en Thijs Vermeulen (bas). Na Page uit 2000 verschijnt er met Lucky Spots nu eindelijk weer eens een nieuwe plaat van het trio. Dat het zo lang geduurd heeft voordat er een nieuwe Sjako!-plaat verschenen is komt door René van Barneveld. De opnames voor de negende Sjako!-plaat waren al lang en breed afgerond toen het trio met Van Barneveld een jamsessie speelde in een kelder in Deventer in 2004. Dit was zo’n feest voor de heren, dat het trio perse omgeturnd moest worden tot een kwartet. En als je luistert naar Lucky Spots (gevuld met tien eigen tracks en drie covers) hoor je precies waarom. Tjezus, wat vullen deze twee gitaristen elkaar godallemachtig lekker aan. Als ze hun eigen draai geven aan Zappa‘s “Magic Fingers”, dan zijn het inderdaad magic fingers die je hoort. Het is een zegen dat deze twee heren samen spelen op een Sjako!-plaat. En misschien levert het Planteijdt eindelijk eens wat meer credits op dan bij het handjevol trouwe fans dat hij heeft. Het zou niet meer dan terecht zijn.


mij=Coolhouse / Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top