Status Quo – Pictures: 40 Years Of Hits

Status Quo - Pictures: 40 Years Of HitsStatus Quo goochelt al jaren succesvol met data om weer het een of andere jubileum aan te kondigen. In 1982 vierden ze bijvoorbeeld hun twintigjarig jubileum en nu brengen ze een serie verzamelaars uit onder de naam Pictures: 40 Years Of Hits. 26 jaar na het twintigjarig jubileum inderdaad. Dit is ook bepaald niet de eerste verzamelaar van Status Quo, dus je kunt je afvragen wat het nog toevoegt. Ik zou hem zelf ook niet gekocht hebben, ware het niet dat een van de versies waarin deze verzamelaar wordt uitgebracht een fraai collector’s item is. Want naast de 2cd-versie (op een schijfje of op usb-stick) en een 2cd/1dvd-versie is er een Earbook-versie uitgekomen. Dit fraai uitgevoerde boek (hardcover, 120 pagina’s) bevat behalve vier cd’s met alle 75 Engelse singles ook een reeks kunstwerken door voornamelijk Britse celebs die voor ruim 120.000 pond zijn geveild voor een goed doel waar Status Quo zich al jaren voor inzet, The Prince’s Trust. Het voorwoord is van de Prince in kwestie, Charles, de rest van de de begeleidende tekst van rockjournalist Mick Wall. Celebs kunnen niet per definitie tekenen of schilderen, dus de kwaliteit van het gebodene is ehm… zeer wisselend, maar het lijstje blijft indrukwekkend: Brian May (Queen), Roger Glover (Deep Purple), Nick Mason (Pink Floyd), Brian Wilson en gelukkig ook nog een aantal celebs die celeb zijn vanwege hun vaardigheden op papier en canvas. Okee, maar File Under is een muzieksite, is er nog iets bijzonders te melden over de muziek? Mwah. Behalve de volledigheid eigenlijk niet. Nou ja, de kerstsingle, de eerste ooit van Status Quo staat erop, evenals de niet eerder op verzamelaars uitgebrachte twee singles die ze opnamen met de selectie van voetbalclub Manchester United. Als bonus staat er ook nog de Scooter-remix van Status Quo’s “Whatever You Want” op, al is die voor Scooterfans interessanter dan voor Quofans. Muzikaal is het alleen interessant voor wie nog niets van Quo in huis heeft – maar dan nog zou ik de box Rockers Rollin’ aanraden. Dit is vooral een mooi hebbedingetje voor onder de kerstboom.


mij=Edel / Universal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top