Queen + Paul Rodgers – The Cosmos Rocks

Queen + Paul Rodgers - The Cosmos RocksToen ik hoorde dat Brian May, Roger Taylor en Paul Rodgers samen een nieuw album gingen opnemen, was ik blij en benieuwd. Toen ik hoorde dat dat ging gebeuren onder de naam Queen werden die emoties vergezeld door een fikse dosis cynisme. Queen zonder Freddie Mercury is geen Queen, volgens mij. De man had zo’n invloed met zijn showmanschap, compositorisch talent, gevoel voor arrangementen én humor, dat het zonder hem nooit hetzelfde zou kunnen zijn. En dat is het ook niet. Pas bij “Call Me”, de zevende track, hoor je iets dat ook Mercury zo had kunnen uitvoeren. Nou ja, Queen does The Traveling Wilburys. Zelfs het gitaarspel van May, toch een van de meest herkenbare gitaristen, herinnert maar zelden aan betere tijden. Ik krijg in elk geval het gevoel dat ze een album lang serieus een ruige testosteronrockband nadoen. Een beetje als The Darkness. Met een gebrek aan humor, dat wel. En zonder Freddy Mercury, zonder de bas van John Deacon en grotendeels zonder het gitaarspel zoals we dat eigenlijk kennen van Brian May. Okee, May’s cheesy ballads zijn ook op dit album terug te vinden, maar dat is amper een pluspunt. Is het allemaal dramatisch slecht dan? Nee hoor, “Warboys” is een fraaie, volwassen track en het spannende gitaarspel in “Voodoo” is ook de moeite waard. Ook andere songs zullen het prima doen bij stadionconcerten. Maar daar staan genante beginnersrockteksten tegenover, zoals ‘We got the whole house rocking’ en ‘It’s hard not to cry/ It’s hard to believe / So much heartache and pain/ So much reason to grieve’. Door om marketingtechnische redenen aan de naam Queen vast te houden worden ze nu naar Queenstandaarden afgerekend. En vallen ze genadeloos door de mand. Eigen schuld, dikke bult.


mij=EMI

34 Comments

 1. Sam

  *zucht*… waarom worden al die recensies door mensen geschreven die zeggen dat ‘Queen geen Queen is zonder Mercury’? Al dat gezeik altijd, de leden hebben al aangegeven dat het niet meer ging om de Queen uit de periode mét Mercury (en Deacon) maar het iets anders gingen doen.

 2. j.moorman

  Dood ziek wordt je van het gezeik over :het is geen Queen: nee dombo,s!,het is Queen +Paul Rodgers!. Ze hebben een uitermate goed album afgeleverd.Toen Queen nog in zijn originele bezetting was kregen ze ook nooit goede recensies dus er is weinig veranderd helaas. freddy is al zeventien jaar dood!. Lang leve Queen+Paul Rodgers.

 3. j.moorman

  Dood ziek wordt je van het gezeik over :het is geen Queen: nee dombo,s!,het is Queen +Paul Rodgers!. Ze hebben een uitermate goed album afgeleverd.Toen Queen nog in zijn originele bezetting was kregen ze ook nooit goede recensies dus er is weinig veranderd helaas. freddy is al zeventien jaar dood!. Lang leve Queen+Paul Rodgers.

 4. M. Ekelo

  Jammer dat het altijd maar weer over de naam en Freddie Mercury gaat (voor de zekerheid, Freddie met ie, Mercury met y……). Heb de afgelopen weken de nodige bootlegs gehoord van de huidige tour, en de heren kunnen het nog steeds. Op het nieuwe album staan een aantal uitstekende nummers en een aantal mindere. Maar was dat in de tijd van Freddie ook al het niet geval ????

 5. Prikkie

  M. Ekelo: volgens mij leg ik uit waarom het hier over Queen met Mercury gaat. En ja, met Mercury zijn er ook een paar slechte albums afgeleverd, maar het was nog altijd herkenbaar, inclusief de arrangementen, het gitaarspel van May, etc. Het spijt me, maar op een paar tracks na is dit het werk van een dertien-in-een-dozijnbandje dat ik ook in andere omstandigheden niet al te positief zou bespreken. Zoals elders al eens werd gezegd: in dit geval in het geheel minder dan de som der delen…

 6. Prikkie

  M. Ekelo: volgens mij leg ik uit waarom het hier over Queen met Mercury gaat. En ja, met Mercury zijn er ook een paar slechte albums afgeleverd, maar het was nog altijd herkenbaar, inclusief de arrangementen, het gitaarspel van May, etc. Het spijt me, maar op een paar tracks na is dit het werk van een dertien-in-een-dozijnbandje dat ik ook in andere omstandigheden niet al te positief zou bespreken. Zoals elders al eens werd gezegd: in dit geval in het geheel minder dan de som der delen…

 7. Ook ik als queenfan wordt schijtziek van het gezeur over geen Queen zonder Freddie, natuurlijk is Freddie niet te vervangen en dat wil Brian, Roger en Paul ook niet.
  Maar de heren (Brian en Roger) hebben het geprobeert onder eigen naam of onder een andere naam maar Queen bleef als een deken over hun heen hangen en daar kwamen zij niet vanaf.
  Daarom is de naam Queen die Brian en Roger door hun verleden mogen gebruiken rechtvaardig, immers zij waren het die een band gevormd hadden (Smile) en Brian heeft de meeste nummers en hits geschreven en niet Freddie.
  Freddie was een entertainer die je zelden tegen komt, een die Paul nooit kan evenaren en dat weet hij ook en doet ook niet de moeite om dit te evenaren.
  Ik heb met heel veel fans contact over de hele wereld en 99% heeft Paul geaccepteerd als de “nieuwe” frontman van Queen zoals het nu het geval is.
  Alleen de zo genaamde fans klagen over geen Queen zonder Freddie en John dit terwijl John de zoveelste basgitarist was.
  Het album is even wennen maar zeker niet slecht, een aantal nummers vindt ik zeer goed en natuurlijk zijn er slechte nummers zoals Call me.
  Maar zoals alle albums van Queen zijn de recensies slecht dus had ook niet verwacht dat bij dit album anders zou zijn.

 8. Ook ik als queenfan wordt schijtziek van het gezeur over geen Queen zonder Freddie, natuurlijk is Freddie niet te vervangen en dat wil Brian, Roger en Paul ook niet.
  Maar de heren (Brian en Roger) hebben het geprobeert onder eigen naam of onder een andere naam maar Queen bleef als een deken over hun heen hangen en daar kwamen zij niet vanaf.
  Daarom is de naam Queen die Brian en Roger door hun verleden mogen gebruiken rechtvaardig, immers zij waren het die een band gevormd hadden (Smile) en Brian heeft de meeste nummers en hits geschreven en niet Freddie.
  Freddie was een entertainer die je zelden tegen komt, een die Paul nooit kan evenaren en dat weet hij ook en doet ook niet de moeite om dit te evenaren.
  Ik heb met heel veel fans contact over de hele wereld en 99% heeft Paul geaccepteerd als de “nieuwe” frontman van Queen zoals het nu het geval is.
  Alleen de zo genaamde fans klagen over geen Queen zonder Freddie en John dit terwijl John de zoveelste basgitarist was.
  Het album is even wennen maar zeker niet slecht, een aantal nummers vindt ik zeer goed en natuurlijk zijn er slechte nummers zoals Call me.
  Maar zoals alle albums van Queen zijn de recensies slecht dus had ook niet verwacht dat bij dit album anders zou zijn.

 9. Prikkie

  Rest de vraag waarom je je er zo druk over maakt. Ik heb niets tegen Paul Rodgers, integendeel. De drie heren hebben hier iets afgeleverd wat zwaar onder de maat is. Dat het hier muzikanten betreft met een indrukwekkend cv maakt het des te scgrijnender. In de ene solo van Brian May op het laatste Meat Loaf-album zat meer pit dan op deze hele plaat. Dát is het probleem.

 10. Prikkie

  Rest de vraag waarom je je er zo druk over maakt. Ik heb niets tegen Paul Rodgers, integendeel. De drie heren hebben hier iets afgeleverd wat zwaar onder de maat is. Dat het hier muzikanten betreft met een indrukwekkend cv maakt het des te scgrijnender. In de ene solo van Brian May op het laatste Meat Loaf-album zat meer pit dan op deze hele plaat. Dát is het probleem.

 11. Michel

  Queen heeft al meerdere keren aangegeven een nieuwe weg in te slaan met Paul Rodgers en dus moet je men niet zeuren van dit is geen Queen.
  Dit is “queen en Paul rodgers”.
  Je moet niet gaan luisteren naar wat was, maar wat nu is en dat daar naar luisteren en leren waarderen!
  En het nieuwe album krijgt zijn acceptatie wel.
  Dat is er al.
  Ook een echte Queen fan!

 12. Michel

  Queen heeft al meerdere keren aangegeven een nieuwe weg in te slaan met Paul Rodgers en dus moet je men niet zeuren van dit is geen Queen.
  Dit is “queen en Paul rodgers”.
  Je moet niet gaan luisteren naar wat was, maar wat nu is en dat daar naar luisteren en leren waarderen!
  En het nieuwe album krijgt zijn acceptatie wel.
  Dat is er al.
  Ook een echte Queen fan!

 13. ForestSounds

  @Michel:
  Als het dan allemaal zo nieuw is, waarom dan wel met alle geweld onder de naam Queen? Het is zoals Prikkie zeer terecht stelt: “Door om marketingtechnische redenen aan de naam Queen vast te houden worden ze nu naar Queenstandaarden afgerekend.”
  Dat betekent niet dat je hetzelfe wil horen als op eerdere Queen albums, dat zou ook niet kunnen, daar is het repertoir van Queen te divers en grillig voor. Maar je verwacht wel een bepaalde kwaliteit waarin ze zich onderscheiden van al die rockbands om hen heen. Queen heeft altijd voor eigenzinnigheid gestaan, voor anders dan de mainstream zeg maar. Als je dan als muzikanten bewust besluit om het anders aan te pakken, ben dan ook zo dapper om daar een andere naam op te plakken. De platenmaatschappij zorgt toch wel voor de sticker met de tekst “the new band by guitar player and drummer of the legendary Queen”.
  Ik heb ook zo mijn twijfels of 99% procent van de Queenfans dit écht zo geaccepteerd heeft, zoals hierboven door een ander gesteld. Wat ik denk is dat veel Queen fans, net als Brian May, simpelweg niet overweg kunnen met het feit dat Mercury er niet meer is en dat dat écht iets heeft veranderd, en zich krampachtig (tegen beter weten in) aan betere tijden vasthouden.

 14. ForestSounds

  @Michel:
  Als het dan allemaal zo nieuw is, waarom dan wel met alle geweld onder de naam Queen? Het is zoals Prikkie zeer terecht stelt: “Door om marketingtechnische redenen aan de naam Queen vast te houden worden ze nu naar Queenstandaarden afgerekend.”
  Dat betekent niet dat je hetzelfe wil horen als op eerdere Queen albums, dat zou ook niet kunnen, daar is het repertoir van Queen te divers en grillig voor. Maar je verwacht wel een bepaalde kwaliteit waarin ze zich onderscheiden van al die rockbands om hen heen. Queen heeft altijd voor eigenzinnigheid gestaan, voor anders dan de mainstream zeg maar. Als je dan als muzikanten bewust besluit om het anders aan te pakken, ben dan ook zo dapper om daar een andere naam op te plakken. De platenmaatschappij zorgt toch wel voor de sticker met de tekst “the new band by guitar player and drummer of the legendary Queen”.
  Ik heb ook zo mijn twijfels of 99% procent van de Queenfans dit écht zo geaccepteerd heeft, zoals hierboven door een ander gesteld. Wat ik denk is dat veel Queen fans, net als Brian May, simpelweg niet overweg kunnen met het feit dat Mercury er niet meer is en dat dat écht iets heeft veranderd, en zich krampachtig (tegen beter weten in) aan betere tijden vasthouden.

 15. Prikkie

  Michel: zelfs als je zomaar accepteert dat het nieuwe Queen in niets het oude is, blijft de conclusie dat het een buitengewoon mager album is, deze heren onwaardig. Want dát de heren iets kunnen is zeker. Maar op dit album komt dat er zelden of nooit uit. Eerlijk gezegd was een van mijn eerste gedachten “gut, net The Darkness, maar dan niet tongue-in-cheek en zonder het flamboyante van Justin Hawkins”. En Freddie Mercury, inderdaad.
  Deze mannen kunnen veel beter en hebben dat op bijna al hun voorgaande werk overtuigender gedaan dan hier. Dat ze dat als Queen verkopen heeft niets te maken met integriteit en alles met harde cash.

 16. Prikkie

  Michel: zelfs als je zomaar accepteert dat het nieuwe Queen in niets het oude is, blijft de conclusie dat het een buitengewoon mager album is, deze heren onwaardig. Want dát de heren iets kunnen is zeker. Maar op dit album komt dat er zelden of nooit uit. Eerlijk gezegd was een van mijn eerste gedachten “gut, net The Darkness, maar dan niet tongue-in-cheek en zonder het flamboyante van Justin Hawkins”. En Freddie Mercury, inderdaad.
  Deze mannen kunnen veel beter en hebben dat op bijna al hun voorgaande werk overtuigender gedaan dan hier. Dat ze dat als Queen verkopen heeft niets te maken met integriteit en alles met harde cash.

 17. vincent

  Ongelofelijk hoor.
  Hier staan weer allemaal mensen te schreeuwen dat ze het album niets vinden terwijl ze waarschijnlijk zelf niet eens een instrument vast kunnen pakken of laat staan kunnen bespelen. Termen als “onder de maat” etc. zijn niet gepast bij de heren van Q+PR. Deze hebben nl. allemaal albums gemaakt waarvan bijna iedereen op de wereld wel minmaal 1 nummer kent.
  En stop nu toch eens met de vergelijking met Freddie te trekken. Freddie was heel goed, maar Freddie is dood…en al heel lang ! En wat moeten de mannen dan doen ? Maar ermee stoppen omdat een paar hollanders commentaar hebben ? Of moeten ze gewoon doen waar ze lol in hebben en waar ze goed in zijn ? Muziek maken en concerten geven. Nou, ik vind het petje af voor de mannen die 60/60+ zijn voor wat ze presteren.
  Nee, het is geen Queen. Nee het is geen Paul Rodgers. Het is Queen + Paul Rodgers. En dit is hun (nieuwe) sound. Dus wen er maar aan !
  Ow ja en over de naam…..ze hebben het zelf bedacht dus is het eigendom van hun…en daar heeft niemand, buiten hunzelf, iets over te zeggen. En John zal best wel accoord zijn gegaan!
  Ik vind het album wel goed en dat is niet omdat ik vroeger al Queen-fan was en dat ik “vasthou” aan “betere” albums. Nee dat is omdat de sound/nummers van de mannen mij iets doen. Als ik nummers als Small of Say it’s not true hoor krijg ik kippevel en daarom vind ik het goed…

 18. vincent

  Ongelofelijk hoor.
  Hier staan weer allemaal mensen te schreeuwen dat ze het album niets vinden terwijl ze waarschijnlijk zelf niet eens een instrument vast kunnen pakken of laat staan kunnen bespelen. Termen als “onder de maat” etc. zijn niet gepast bij de heren van Q+PR. Deze hebben nl. allemaal albums gemaakt waarvan bijna iedereen op de wereld wel minmaal 1 nummer kent.
  En stop nu toch eens met de vergelijking met Freddie te trekken. Freddie was heel goed, maar Freddie is dood…en al heel lang ! En wat moeten de mannen dan doen ? Maar ermee stoppen omdat een paar hollanders commentaar hebben ? Of moeten ze gewoon doen waar ze lol in hebben en waar ze goed in zijn ? Muziek maken en concerten geven. Nou, ik vind het petje af voor de mannen die 60/60+ zijn voor wat ze presteren.
  Nee, het is geen Queen. Nee het is geen Paul Rodgers. Het is Queen + Paul Rodgers. En dit is hun (nieuwe) sound. Dus wen er maar aan !
  Ow ja en over de naam…..ze hebben het zelf bedacht dus is het eigendom van hun…en daar heeft niemand, buiten hunzelf, iets over te zeggen. En John zal best wel accoord zijn gegaan!
  Ik vind het album wel goed en dat is niet omdat ik vroeger al Queen-fan was en dat ik “vasthou” aan “betere” albums. Nee dat is omdat de sound/nummers van de mannen mij iets doen. Als ik nummers als Small of Say it’s not true hoor krijg ik kippevel en daarom vind ik het goed…

 19. beste allemaal,
  Ik ben blij dat de leden van wat eerst queen was, een z.g.n doorstart hebben gemaakt,zoals bij elke band, en zoals queen eerst als band speelde, maakten ze,en maken ze nu goeie, en minder goede tracks,tussen al de gemaakt platen zaten , vind ik mooie, en tussen deze tour nummers van queen and paul rogers zitten ook mooie nummer, goede teksten zoals queen dat eerst ook soms deed…
  Ik vond het een heerlijk concert, en als het iemand te min is om erheen te gaan, stuur mij dat het toegangsbewijs maar op…..
  Mijn advies, geniet van wat je aanspreekt, en wat jou niet aanspreekt, is niet voor je bedoeld..
  vr gr Jacob

 20. beste allemaal,
  Ik ben blij dat de leden van wat eerst queen was, een z.g.n doorstart hebben gemaakt,zoals bij elke band, en zoals queen eerst als band speelde, maakten ze,en maken ze nu goeie, en minder goede tracks,tussen al de gemaakt platen zaten , vind ik mooie, en tussen deze tour nummers van queen and paul rogers zitten ook mooie nummer, goede teksten zoals queen dat eerst ook soms deed…
  Ik vond het een heerlijk concert, en als het iemand te min is om erheen te gaan, stuur mij dat het toegangsbewijs maar op…..
  Mijn advies, geniet van wat je aanspreekt, en wat jou niet aanspreekt, is niet voor je bedoeld..
  vr gr Jacob

 21. @vincent:
  Zelf speel ik behoorlijk goed gitaar; volgens jou redenering mag ik er dan in ieder geval wél over meepraten. Dat ga ik dan nu doen…
  Volgens mij snap je niet goed wat een recensie is. Eerst maar eens wat het *niet* is:
  1) een recensie is geen kritiekloos artikeltje voor een fanblad of de Hitkrant;
  2) een recensie heeft niets te maken met de kwaliteiten van de recensent als uitvoerend musicus;
  3) een recensie is niet alleen goed of interessant om te lezen als de inhoud overeenkomt met de mening en/of smaak van de lezer.
  Maar wat mag dan wel in een recensie?
  Een recensie mag wel degelijk vraagtekens zetten bij de keuzes die artiesten gemaakt hebben, of ze nu 20 zijn of 60+. Dit is ook niet afhankelijk van het feit of iets “de keuze van de artiest zelf is”. Een artiest treedt naar buiten met zijn materiaal en doet dat op een bepaalde manier, en daar reageren mensen op. Niets meer dan dat…
  Dat je het album goed vindt, juich ik toe. Geniet er vooral van en sta achter je mening. Wat me wel verbaast, is dat het lijkt dat jouw genieten van deze muziek wordt geschaad door de recensie en de duscussie over Queen. Als je de nieuwe muziek écht zo goed vindt, wat maakt het jou dan uit of iemand er een andere mening over heeft?
  De recensent mag ook achter zijn mening staan, zeker als hij deze zo goed beargumenteert als Prikkie in zijn verhaal heeft gedaan… maar misschien zit dat je nog het meeste dwars…

 22. @vincent:
  Zelf speel ik behoorlijk goed gitaar; volgens jou redenering mag ik er dan in ieder geval wél over meepraten. Dat ga ik dan nu doen…
  Volgens mij snap je niet goed wat een recensie is. Eerst maar eens wat het *niet* is:
  1) een recensie is geen kritiekloos artikeltje voor een fanblad of de Hitkrant;
  2) een recensie heeft niets te maken met de kwaliteiten van de recensent als uitvoerend musicus;
  3) een recensie is niet alleen goed of interessant om te lezen als de inhoud overeenkomt met de mening en/of smaak van de lezer.
  Maar wat mag dan wel in een recensie?
  Een recensie mag wel degelijk vraagtekens zetten bij de keuzes die artiesten gemaakt hebben, of ze nu 20 zijn of 60+. Dit is ook niet afhankelijk van het feit of iets “de keuze van de artiest zelf is”. Een artiest treedt naar buiten met zijn materiaal en doet dat op een bepaalde manier, en daar reageren mensen op. Niets meer dan dat…
  Dat je het album goed vindt, juich ik toe. Geniet er vooral van en sta achter je mening. Wat me wel verbaast, is dat het lijkt dat jouw genieten van deze muziek wordt geschaad door de recensie en de duscussie over Queen. Als je de nieuwe muziek écht zo goed vindt, wat maakt het jou dan uit of iemand er een andere mening over heeft?
  De recensent mag ook achter zijn mening staan, zeker als hij deze zo goed beargumenteert als Prikkie in zijn verhaal heeft gedaan… maar misschien zit dat je nog het meeste dwars…

 23. Anonymous

  Queen is dead! Long life the Queen! Deze nieuwe incarnatie van Queen doet er muzikaal nauwelijks toe, teert op het werk van de vorige samenstelling en heeft in het verleden haar punt gemaakt. Feit is dat er een prachtig oeuvre staat in twintig jaar bijeen gespeeld, van Queen I tot Made in Heaven. Het verhaal en het oeuvre waren af. Deze incarnatie met Paul Rodgers is een toegift die eigenlijk vergeten kan worden, die er niet echt toedoet.
  Queen was Roger Tyalor, Freddy Mercury, John Deacon en Brian May… Queen was uitzonderlijk omdat het een van de weinige bands was waar de som meer was dan de delen. Nu staan er twee delen en een nieuwe frontman, maar dat heeft nog maar weinig met de oorspronkelijke Queen te maken. De loyaliteit van sommige fans is begrijpelijk, maar misplaatst…
  Brian May zei het zelf al tijdens het herdenkingsconcert voor Mercury begin jaren `90,.. dit is Queen, maar een aantal mensen, die iets doen met de Queen catalogus. May, Taylor en wat sessiemuzikanten doen inderdaad iets met de Queen catalogus, voegen daar wat andere muziek aan toe, maar zonder Deacon en Mercury is het simpelweg geen Queen…

 24. Anonymous

  Queen is dead! Long life the Queen! Deze nieuwe incarnatie van Queen doet er muzikaal nauwelijks toe, teert op het werk van de vorige samenstelling en heeft in het verleden haar punt gemaakt. Feit is dat er een prachtig oeuvre staat in twintig jaar bijeen gespeeld, van Queen I tot Made in Heaven. Het verhaal en het oeuvre waren af. Deze incarnatie met Paul Rodgers is een toegift die eigenlijk vergeten kan worden, die er niet echt toedoet.
  Queen was Roger Tyalor, Freddy Mercury, John Deacon en Brian May… Queen was uitzonderlijk omdat het een van de weinige bands was waar de som meer was dan de delen. Nu staan er twee delen en een nieuwe frontman, maar dat heeft nog maar weinig met de oorspronkelijke Queen te maken. De loyaliteit van sommige fans is begrijpelijk, maar misplaatst…
  Brian May zei het zelf al tijdens het herdenkingsconcert voor Mercury begin jaren `90,.. dit is geen Queen, maar een aantal mensen, die iets doen met de Queen catalogus. May, Taylor en wat sessiemuzikanten doen inderdaad iets met de Queen catalogus, voegen daar wat andere muziek aan toe, maar zonder Deacon en Mercury is het simpelweg geen Queen…

 25. Anonymous

  Queen is dead! Long life the Queen! Deze nieuwe incarnatie van Queen doet er muzikaal nauwelijks toe, teert op het werk van de vorige samenstelling en heeft in het verleden haar punt gemaakt. Feit is dat er een prachtig oeuvre staat in twintig jaar bijeen gespeeld, van Queen I tot Made in Heaven. Het verhaal en het oeuvre waren af. Deze incarnatie met Paul Rodgers is een toegift die eigenlijk vergeten kan worden, die er niet echt toedoet.
  Queen was Roger Tyalor, Freddy Mercury, John Deacon en Brian May… Queen was uitzonderlijk omdat het een van de weinige bands was waar de som meer was dan de delen. Nu staan er twee delen en een nieuwe frontman, maar dat heeft nog maar weinig met de oorspronkelijke Queen te maken. De loyaliteit van sommige fans is begrijpelijk, maar misplaatst…
  Brian May zei het zelf al tijdens het herdenkingsconcert voor Mercury begin jaren `90,.. dit is geen Queen, maar een aantal mensen, die iets doen met de Queen catalogus. May, Taylor en wat sessiemuzikanten doen inderdaad iets met de Queen catalogus, voegen daar wat andere muziek aan toe, maar zonder Deacon en Mercury is het simpelweg geen Queen…

 26. Joep

  De discussie van Queen in deze samenstelling is al bezig sinds Queen + P Rodgers besloot te gaan touren.
  Ik ben zelf aanwezig geweest in Ahoy en vond het een goed concert.
  Rodgers is geen Mercury.
  Zijn stem is echter net als die van Mercury geweldig.
  In de show kwamen Deacon en Mercury ook nog voorbij via een videoscherm.
  Het concert leek wel een soort van reunie.
  Het album Cosmos rockin.
  Ik heb het album nu zo`n 20 keer beluisterd.
  En ach , enkele nummers vindt ik minder.
  Zoals: We believe,Say it`s not true en Call me.
  Andere nummers klinken goed: Still burnin, Small,time to shine , warboys .
  Klinkt niet zoals bijvoorbeeld het innuendo album.
  Maar men doet zijn uiterste best de Queen gedachte levendig te houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top