Ten Kens – Ten Kens

Ten Kens - Ten KensWie denkt dat Ten Kens bestaat uit tien mannen die allemaal Ken heten komt bedrogen uit. Het zijn slechts vier mannen, geen van allen met de naam Ken in hun Canadese paspoort. De band komt uit Toronto en dit is hun debuutalbum. Het album begint behoorlijk ruig met de geweldige eerste single “Bearfight” en gaat dan via de surfrock van “Down Come Home” naar een bizar orgeltje met gitaarmuur in “Refined”. Pas in “Y’All Come Back Now” wordt wat gas teruggenomen voor een mooi, melodieus nummer. Dit is echter van korte duur want het merendeel van Ten Kens’ repertoire bestaat uit strakke up-tempo nummers. Er zijn regelmatig overeenkomsten met het geluid van Sonic Youth en de Pixies maar de Ten Kens zijn eigenzinnig genoeg om een compleet eigen stijl te hebben. Net als de stevige distortion en alle bizarre wendingen beginnen te wennen komt “The Prodigal Sum” langs, een rustig nummer met Beach Boys-achtige zang en schitterend subtiel gitaarwerk. Ondanks de grote stijlverschillen tussen de nummers heeft de productie voor een solide geheel gezorgd op deze fantastische loudquietloud plaat. Opnieuw een opvallend originele band uit Canada, het kan bijna geen toeval meer zijn.


mij=Fat Cat / Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top