The Flaming Lips – Christmas On Mars

The Flaming Lips - Christmas On MarsWie wel eens een concert of videoclip van The Flaming Lips gezien heeft, weet dat de fantasiewereld van Wayne Coyne niet bepaald klein is. Aliens, Supermannen, reusachtige ballonnen, weinig gaat de band te ver. Eigenlijk verbaast het me daarom ook niet dat The Flaming Lips komen met een film die luistert naar de kolderieke titel Christmas On Mars. Maar het zat de band blijkbaar niet altijd mee bij het maken van de film, want al in 2001 werd deze film – tot mijn verbazing bijna geheel in zwart-wit – voor het eerst aangekondigd. Nu is ‘ie er dan toch eindelijk! En Christmas On Mars was het wachten meer dan waard. Het verhaal is natuurlijk zoals je mag verwachten van The Flaming Lips: kolderiek. Om het helemaal hier uit te kauwen zou een beetje flauw zijn (ik haat zelf alles verklappende filmrecensies!). Coyne speelt in ieder geval zelf een groene marsman en de film is natuurlijk niet op Mars gefilmd, maar gewoon in thuisbasis Oklahoma City. Deels zelfs in de achtertuin van Coyne als ik het goed begrepen heb. De decors zijn vanzelfsprekend niet van Hollywood-kwaliteit, maar dat deert niet. Nog interessanter dan de film is de muziek. Het zijn geen liedjes zoals je van de Coyne en zijn mannen gewend bent, maar meer wazige geluidsexperimenten die vooral uit de pen komen van drummer Drozd en toch absoluut wel uit de pen moeten komen van The Flaming Lips. Het is een boeiend hoorspel van kerstbellen en psychedelische gitaren en nog veel meer gekkigheid. Uitstekend passend bij de beelden en een goed alternatief voor al die kerstmeuk op de radio. Al is dat niet zo moeilijk…


mij=Warner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top