VA – Rock S'Cool Vol. III

VA - Rock S'Cool Vol. IIIIk denk nog wel eens mijmerend terug aan de tijd dat MTV nog dondersgoed wist waar de M in hun naam voor stond. Tegenwoordig zie ik ongeveer tachtig procent van de tijd alleen maar van die suffe reality shows of ander geneuzel op die zender. Omdat in mijn zenderpakket alleen nog maar het verschrikkelijke TMF zit, zie ik nu veel minder muziekclips dan voorheen. Doodzonde,dat er geen plek meer is voor programma’s als 120 Minutes, want die mis ik best. Daardoor heb ik van de videoclips die terug te zien zijn op Rock S’Cool Vol. III geen enkele al eens op de TV gezien. Nou zou het gros van de clips op deze verzamelaar het niet veel verder schoppen tot wat ooit Headbanger’s Ball presenteerde op MTV (en logischerwijs dus ook Beavis & Butthead), want platenlabel Steamhammer die hierop het neusje van de zalm uit haar stal presenteert, opereert vooral in de meer luidruchtiger genres. Niet alle clips zijn overigens even geslaagd. Die van Iced Earth bijvoorbeeld, die het midden houdt tussen een echte en een tekenfilm. Geinig idee, maar de uitwerking gaat me na twee keer kijken al irriteren. De clips van onder meer Whitesnake en Saxon (tot twee keer toe) zijn de traditionele mix van livebeelden met studiogeluid, maar dat hoort gewoon bij dit soort bands, al vind ik het raar dat de Rollins Band voor een gelijke insteek kiest. Beter zijn dan “Ruler The World” van Kamelot en Moonspell‘s “Scorpion Flower” (met Anneke van Giersbergen in een gastrol die haar op het lijf geschreven is) en “Luna” , Riverside‘s’ “Panic Room” en Skinny Puppy‘s “Haze” die er cinematografisch ook nog wat van proberen en weten te maken. Tofste clip is overigens zonder twijfel die van “Floating” van Hatesphere die bestaat uit vertraagde beelden van intens headbangende mensen. Errug koel gedaan. Doodzonde dat ik die ondanks de zondag videodagen op de MOMI nog niet eerder gezien had.


mij=Steamhammer / SPV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top