Alison Krauss – A Hundred Miles or More: Live From The Tracking Room (DVD)

Alison_Krauss-A-Hundred-Miles-Or-More-DVD.jpg Het oorspronkelijke idee was het maken van een tv-special rond Alison Krauss. A Hundred Miles or More, de verzameling niet eerder op een cd gezette songs uit 2007 was een mooie aanleiding. Deze keer mocht haar begeleidingsband Union Station wel mee doen, maar ook de gastmuzikanten-van-naam werden de studio ingelokt. Het live uit de titel slaat namelijk niet op een optreden voor publiek, maar op een intiem optreden in een opnamestudio, afgewisseld met interviewtjes. Het geheel duurde – conform de wetten van de tv – ongeveer een uur en is nu op dvd verschenen. Wat we te zien krijgen is aardig, maar lijdt wel onder de kwaal waar zoveel tv-optredens last van hebben: de boel is door en door geproduceerd. De bluegrass-koningin is opgemaakt als een gebotoxte barbiepop en alles wat muziek zo mooi kan maken – de menselijke foutjes en tekortkomingen, kortom, de pure emotie – is weggepoetst. De gastmuzikanten, met James Taylor en John Waite in de belangrijkste bijrollen, doen vakkundig hun best, maar ook hun rol lijkt bijna gescript. In het uurtje dat beschikbaar was, worden negen songs gespeeld (van de zestien die op de oorspronkelijke cd terecht waren gekomen). “Shadows” is wel nieuw in deze collectie en bestaat uit een stijlvol duet met legende Tony Rice. Bekocht zul je je niet voelen met deze registratie, maar ik zou liever zien dat Alison Krauss voor het echie ging.


mij=Decca / Rounder / Universal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top