Amy Speace – The Killer In Me

Amy_Speace-The_Killer_In_Me.jpg Een stief jaar nadat we hier in Europa het voortreffelijke Songs For Bright Street in de platenbakken zagen verschijnen, verschijnt hier alweer de vierde plaat van Amy Speace en haar begeleidingsband The Tearjerks. In de VS schijnen ze The Killer In Me pas in maart te mogen horen. Da’s jammer voor ze, want wederom is het een geval van alle dertien buitengewoon goed. De tracklist gaat tot twaalf, maar na een korte stilte (de teller van de cd-speler noemt de stilte nummer dertien), krijgen we als bonus “Weight Of The World”. Alleen begeleid door een akoestische gitaar vertelt Amy Speace over alle broers die naar het Midden-Oosten moeten om te vechten voor volk, vaderland en olie. En daar vervolgens sneuvelen met de gedachte dat ze geholpen hebben de wereld te verbeteren. Zo zwaar als deze afsluiter is The Killer In Me niet, al komen we wel regels als ‘If I should die before my mother dies’ tegen. Het geeft wel aan dat de prachtige singer/songwriterliedjes van Mrs. Speace geen niemendalletjes zijn. Ook muzikaal gezien is ze niet bang. De eerste paar tracks zijn relatief ‘gewone’ songs, maar zo halverwege wordt het experiment van stal gehaald en blijkt dat ze meer kan dan liedjes schrijven over kommer, kwel en droefenis. Fijn plaatje.


mij=Wildflower / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven