Club Diana – Brand

Club Diana - BrandTime stood still
Not on my watch
Time does not stand still
Games are played
Not on my path
Games will not be played

De kans dat je hier een negatief stukje over een cd van Club Diana aan zult treffen is nogal gering. Want wij zijn fan van Club Diana. Inderdaad, daar staat wij, want dat fan-zijn, dat geldt niet voor een van ons, dat geldt voor vijf, zes man binnen gelederen van File Under. Achter de schermen werd er al tegen elkaar opgeboden om het recensie-exemplaar dat op mijn mat plofte een week of twee geleden. Ewie hoefde ’em niet, want hij moest nog de achterwege gelaten aankoop van de dvd die gemaakt was van het laatste Wellerlo-fi festival, waar hij bij was, bestellen. Hier kreeg je de cd dan bij cadeau. Ludo wilde wel, die biechtte zelfs op deze week alle cd’s van Club Diana al drie keer geluisterd te hebben en mopperde een beetje over de flauwe titel van hun nieuwe plaat, Brand. Alhoewel die wel weer mooi het derde luik zou vormen voor het thema Vuur. Dat zou betekenen dat dat thema afgerond zou zijn, en Club Diana vol goede moed zou kunnen beginnen aan het thema Lucht. Maar vanmiddag kwam het verschrikkelijke bericht dat de frontman van Club Diana, Marcel Brand, niet meer is. Gistermiddag is er onverwacht een einde gekomen aan zijn leven. En dat nieuws is als een bom hier ingeslagen. Ik luister naar Brand en de liedjes bezorgen rillingen. Het kost moeite om echt goed te luisteren, maar de pracht van wat wel doordringt doet de tranen over mijn wangen rollen. Als ik de titel van het laatste nummer lees, dan stokt de adem in mijn keel… “Breathe Out”.


mij=My First Sonny Weissmuller / Konkurrent

5 Comments

 1. Ludo

  bijzonder treurig nieuws. Club Diana is/was toch echt een van de allerbeste Nederlandse bands. Zeker mijn favoriete.
  Achteraf gezien is de titel dus nog niet zo slecht. De man heet Brand en ‘t (innerlijke) vuur heeft ‘m verzwolgen. RIP. 🙁

 2. jg

  wat een kutnieuws. erg sympathieke band. zeer sympathieke jongen (was twee/drie jaar geleden op wellerlo-fi, in z’n achtertuin). keek wel weer uit naar een nieuwe club diana plaat en dan is dit, zoals gezegd, ongelooflijk kutnieuws. zonde.

 3. gem

  mooi dat jullie deze tekst er uit pikken: time stood still……. not on my watch. ik heb het zelfde gevoel bij de plaat – koude rillingen. Vooral bij nummers als this trip of ours, do it all over and breathe in and out…. En alles krijgt ineens zo’n andere dimensie nu hij dood is. Ik hoop en bid (you go nephew brothers) dat hij rust heeft gevonden. vanavond op mijn blote knieen –

 4. Overbodig te zeggen dat het verlies van Marcel als een bizarre donkere wolk boven deze plaat hangt. Laat wel duidelijk zijn dat ik met “Brand” nog niet eerder in de NL-popgeschiedenis (incl. het vorige CD-werk) zo’n verzameling prachtsongs bij elkaar hoorde.
  Ben trouwens de maker van de DVD(r), heb nog geen contact gehad met Marius over hoe nu verder met de CD-actie. Maar heb besloten om iedereen die de portokosten van 2 euro overmaakt een expl. te sturen. Je kunt een mailtje sturen naar http://www.schwarteproducties.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top