16 – Bridges To Burn

16 - Bridges To Burn16 is een uit vier man bestaande band die met redelijk wat bombarie naar voren wordt geschoven als zijnde een veelbelovende sensatie op het gebied van de thrash metal, maar blijkt zich in de keiharde praktijk te ontpoppen als een tweederangs Pantera dat op krampachtige wijze thrash-invloeden in de muziek tracht te integreren. Technisch gezien is het goed beschouwd nog niet eens zo slecht wat het Californische gezelschap op Bridges To Burn met veel geestdrift uit de speakers laat knallen, maar de tomeloze inzet ten spijt levert dit niet meer op dan een handjevol nummers die vlees noch vis zijn. Waar het nu precies aan schort, blijft verscholen achter moddervette riffs, opgetrokken uit bakstenen muren. Aan ervaring kan het niet liggen. Afgezien van de rustpauze tussen 2003 en 2007 wordt zowel vriend als vijand al bijna zeventien jaar lang het leven zuur gemaakt met diep in hardcore gedrenkte klanken. Productioneel is alles ook in orde. Toch blijft het een feit dat de vonk op deze eigenhandig gebouwde brug nergens over wil slaan. De muzikale escapades slepen zich welhaast ongeïnspireerd voort en ik snak naar het eind van dit overbodig stukje huisvlijt dat resoluut naar de uitverkoopbak verwezen kan worden. Het uiterste hoekje wel te verstaan.


mij=Relapse / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top