In Memoriam Marcel Brand (Club Diana)

Afgelopen jaar was ik met mijn vriendin voor de derde keer op het Wellerlo-fi Festival in Wellerlooi en eigenlijk te gast bij jou en je familie. Naast het prachtige huis en tuin staat de oefenschuur van Club Diana, de band die genoemd is naar een oud bordeel bij Mook. Club Diana was jouw band, waarin je zong en de gitaar zijn werk liet doen. In de schuur vonden zoals altijd jullie festivaloptredens plaats. Dit jaar was er geen Club Diana, maar een optreden als The Nephew Brothers.
Marcel Brand
Je mopperde wat, want de E.K.-voetbalwedstrijd Nederland – Rusland gooide het hele optreedschema in de war. Als er echter iemand positieve energie uitstraalde dan was jij het wel. De barbecue, een belangrijk onderdeel van het festival, was weer top. Achter de schuur bij het zwembad zei je tegen mij: ‘De mensen moeten hier weg. Ze storen de Bonte Vliegenvanger, ze kunnen zo hun jongen niet meer voeren. Kijk, daar zit ie, bovenin de boom.’ Ik begreep het, en bewonderde je om je gouden hart. Een vraag laat me nu niet los: wat ging er mis, dat je dacht dat de wereld beter af was zonder jou, zelfs je kroost en je vrouw? Ik kende je maar oppervlakkig, maar de optredens van Club Diana waren altijd een feest en de energie toverde altijd een glimlach op mijn mond. Na het optreden van The Nephew Brothers begin 2008 in de zaal waar ik destijds programmeerde, bedankte je mij hartelijk voor de goede zorgen. Tot Wellerlo-fi! Inderdaad, maar mijn woorden ‘hopelijk tot een volgend Wellerlo-fi, of anders tot een ander optreden’, zullen nooit meer bewaarheid worden. Marcel bedankt. Uiteraard wens ik je lieve vrouw en kinderen, de andere leden van Club Diana en iedereen die hem zal missen sterkte. Dat velen hem zullen missen, dat kan niet anders. Marcel, het leven zal anders zijn zonder jou. En verdomme, 43 was je pas.


mij=Door: Ewie. Foto: Dennis

6 Comments

  1. Prikkie

    Spitruf: deze site is vrijwilligerswerk, waarbij zaken onvermijdelijk wel eens blijven liggen. Dit is er een van. Er is echter geen sprake van gebrek aan eerbied, mocht je dat denken. De recensie van Storm en het In Memoriam van Ewie getuigen volgens mij van het tegendeel.

  2. Spitruf

    Ho ho begrijp me niet verkeerd…Het was een vraag. Jullie site wordt zeeer gewaardeerd en snap dat ergens inkomsten en onkosten moeten worden verwertk. Bovendien was ikonder de indruk van het stuk van Ewie. Maar ik dacht wellicht is voor deze keer een uitzondering te maken… Een memoriam met daar onder een banner van Parship is wat raar/wrang. Enfin, tis jullie keuze natuurlijk.
    Ga zo verder, verder…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top