Goo Goo Muck – Goo Goo Muck

Goo_Goo_Muck-Goo_Goo_Muck.jpgOveral in het land vinden popwedstrijden plaats. Soms is het volgens mij een manier om op een goedkope manier bands in je toko te halen en hun vriendjes en vriendinnetjes binnen te krijgen. Puur om geld te verdienen. Vaker is het een regionale wedstrijd waaraan een aardige prijs gekoppeld is en voor een band een mogelijkheid biedt om op te vallen tussen al die andere bandjes. In het zuiden des lands vindt de ‘Nu of Nooit‘-wedstrijd plaats en die heeft geen lullige hoofdprijs: de winnaar mag namelijk openen op Pinkpop. Normaliter ben ik niet echt geïnteresseerd in popprijzen, maar nu wel. Er is namelijk een ep in eigen beheer binnen gekomen van Goo Goo Muck met het verzoek ‘Graag indien mogelijk een recensie in uw blad/E-zine’ en daar voldoe ik zeer graag aan want deze ep is mij zeer goed bevallen. Goo Goo Muck heeft inmiddels in de eerste voorronde van ‘Nu of Nooit’ gespeeld, maar het is nog even wachten op de einduitslag. Ik vraag me af of de jury herkent hoe geweldig dit is. Ze moeten toch minstens in de finale komen. Ondanks dat ik de andere kandidaten niet gehoord heb en ik alleen deze ep ken. Goo Goo Muck is genoemd naar een nummer van The Cramps, maar Goo Goo Muck vind ik wat puurder gedrenkt in de garagerock, inclusief een vet orgeltje. Het Limburgse trio, waaronder twee leden van Red Cuba Zone, brengt hier slechts vijf liedjes waar we het voorlopig even mee moeten doen. Het wachten is op de jury of ze landelijk aandacht gaan krijgen, maar mochten zij er naast zitten, luister dan in ieder geval zelf naar de tracks om je een oordeel te vormen. Ze zijn alle vijf op hun MySpace-site te beluisteren.


mij=Eigen Beheer

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top