HR – Hey Wella

HR - Hey WellaHoewel de rastafari’s van Bad Brains in 2007 nog in de Amsterdamse Paradiso stonden, is de frontman momenteel bezig met een ander avontuur. Zanger Paul D. Hudson bracht als H.R. (Human Rights) vroeger al veel uit, maar heeft na een stilte van acht jaar het roer weer opgepakt. Zijn album Hey Wella ligt namelijk momenteel in de winkels. De Engelsman heeft vooral een veelzijdig album op de markt gebracht. Het knalt er hard in met het felle titelnummer, maar brengt hierna vooral erg lay down reggae. Opvallend is dat de dertig minuten wordt afgesloten met opnieuw het titelnummer, nu echter niet hard en fel, maar in een speciaal jazzjasje. Waardoor het eigenlijk veel meer aansluit bij de andere nummers op het album. Het is totaal geen schande dat de 53-jarige een stapje terug wilt zetten. Helaas schept het wel de verkeerde verwachtingen van een zanger uit Bad Brains – wat door veel wordt gezien als de grondlegger van het hardcore-genre. Ook is te merken dat hij zich nog te veel op de standaarden van vroeger richt en niet echt nieuwe dingen durft te ondernemen. Dat is erg jammer, want nu is het vooral zoeken naar de leuke nummers op dit nieuwe schijfje en om die te vinden kost helaas meer moeite dan ik gehoopt.


mij=Groove Attack / Rough Trade

One comment

  1. Daan

    Nou…..avontuur dit is het tiende soloalbum wat hij uitbrengt sinds begin/half jaren tachtig… Ik hoop dat hij z’n textuele scherpte van pak m beet 16 jaar geleden weer hervonden heeft want ondanks dat het laatste BB-album een muzikale knaller is, waren zijn teksten wel behoorlijk aan de demente kant…
    Ik ga m evengoed ff checken misschien wordt het dan toch weer een “rally round Jah throne”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top