Lobi Traoré & Joep Pelt – I Yougoba

Lobi Traoré & Joep Pelt - I YougobaSoms ben ik echt een enorme Dodo. Neem zojuist. Ik had een leuk stukje getikt over de nieuwe cd van Lobi Traoré & Joep Pelt, I Yougoba. Het ging erover dat ik het tof vond dat Excelsior nog verder haar horizon verbreedde dan ze de afgelopen jaren al gedaan hadden en nu dus ook aan ontwikkelingshulp deden. Het stukje vertelde ook over dat ik me voorstelde hoe de eerste ontmoeting geweest moet zijn tussen Joep Pelt en de Malinees Lobi Traoré. Dat het waarschijnlijk handen-en-voetenwerk geweest moet zijn, omdat Traoré waarschijnlijk bijna geen Engels sprak en het Malinees (of wat spreken ze daar) van Pelt nog slechter moet zijn. Maar dat zodra de gitaren ingeplugd werden en ze samen gingen spelen, ze elkaar beter bleken te verstaan dan ze zelf voor mogelijk hadden gehouden. En dat de mix tussen de blues van de Nederlander en de traditioneel Afrikaanse, swingende muziek van Touré in heerlijk in het oor liggende songs geresulteerd had. Toen het stukje klaar was ging ik google-en om een hoesjes te vinden voor bij de recensie en wat zag ik? Een recensie op File Under! Verdorie, de release op Excelsior is niets meer dan een heruitgave van de vorig jaar op Diesel Motor verschenen cd. Ik las het stukje dat Ewie schreef nog eens na en concludeerde dat mijn stukje wel de prullenbak in kon. Ewie had het namelijk prima verwoord, waarom zou ik dan niet kunnen volstaan me naar zijn stukje van vorig jaar augustus te linken?


mij=Excelsior / V2

2 Comments

 1. Storm

  Joep Pelt is zwaargewond bij een ongeluk in Afrika. Zijn vrouw heeft het niet overleefd :((
  Muzikant en Radio6-presentator Joep Pelt is tijdens een vakantie in Zuid-Afrika zwaargewond geraakt bij een auto-ongeluk. Zijn vrouw Hester heeft het ongeval niet overleefd.
  Bij het ongeluk is ook een inzittende van de andere auto omgekomen.
  Joep is in kritieke toestand per helikopter naar Johannesburg gebracht waar hij zes keer is geopereerd. Inmiddels is zijn toestand stabiel, zo laat Joeps management vrijdagochtend weten.
  Joeps aankomende optredens op 14, 15 en 19 maart in Frankrijk zijn uitgesteld. Een benefietavond in de Amsterdamse Melkweg voor het bespoedigen van zijn herstel wordt op dit moment georganiseerd. Waarschijnlijk vindt die plaats op 13 maart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top