Neck – Come Out Fighting

Neck - Come Out Fighting Dat een slechte bandnaam als Neck zo vaak voorkomt, is erg apart. Er bestaat een hardcore band uit New York met die naam, een folkband uit Londen, een indieband uit Toronto en een verdwaalde drum & bass-producer; origineel is de naam zeker niet. Het betreffende Come Out Fighting is afkomstig van de heren en dame uit Engeland. Dat zestal is ooit begonnen als support act bij Dropkick Murphys en The Casualties, maar is tegenwoordig zelf een waardige headliner. Hoewel ze uit Londen komen, maken ze muziek die menig Ierse pub in de platenkast hoort te hebben staan. De nummers op het nieuwe album zijn namelijk één groot feest. Veertien aanstekelijke nummers die op full speed gaan en we het best kunnen omschrijven als punkrock. Vooral door de toevoeging van een fluit, tin-whistle, Uilleann pipes, mandoline en een banjo, is de muziek puur Iers. Opvallend is dat de onderwerpen over whiskey, Galway en St. Patrick echter een beetje verdwenen zijn, zo is “Everybody’s Welcome to The Hooley” een echt anti-racisme nummer geworden. Het heeft meer dan drie jaar geduurd, maar de opvolger van Sod ’em & Begorrah! is er eindelijk en fans mogen zeker niet klagen. Nu nog even een leuke tournee die ze langs Nederland brengt en alles is weer allemaal goed.


mij=Plastic Head / Bertus

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top