Love Boat – Imaginary Beatings Of Love

love_boat-imaginary_beatings_of_love.jpgHet is inmiddels zo’n zes jaar geleden dat we op de fiets het Italiaanse eiland Sardinië verkenden. Wat me vooral bijstaat zijn de prachtige ruige binnenlanden waar we soms als door God verlaten fietsten. De basisbehoefte was met iets van 30 graden aan temperatuur en de zon op onze bol vooral water. Verder moesten we het fysiek opbrengen om de stevige beklimmingen klein te krijgen. Ik hou ervan om teruggevoerd te worden naar de basis van ons zijn. Ook het vrije kamperen in de binnenlanden uit gebrek aan een alternatief en de wijn die we midden op de dag aangeboden kregen van onbekenden na zo ongeveer de laatste klim van onze toer zijn wat mij betreft behoorlijk rock ‘n’ roll. Toch ben ik geen rockband op het eiland tegengekomen en ook een platenwinkel, hoe primitief ook, heb ik gemist. Het is dan wel grappig dat de Sardeense jonkies van Love Boat dit nu rechtzetten. Imaginary Beatings Of Love heet het debuut en bevat garage rock ‘n’ roll. De band komt volgens hun MySpace-site uit de hoofdstad Cagliari waar ik destijds kort ben geweest. Ik krijg door de recente releases van The Rippers, Mojomatics en Movie Star Junkies steeds meer het gevoel dat Italië een garagerockland wordt, maar twee leden van de laatste twee bands zijn betrokken bij de productie en de eerste band wordt bedankt in de inlay. Dit zal dus wel loslopen. Love Boat is waarschijnlijk op Sardinië een sensatie, maar wat mij betreft gewoon een leuke band die verder sixties à la The Monkees en ook wel de Britpop à la The View er doorheen gemixt heeft. Toch vind ik de liedjes wel wat eenvormig en zal er nog wel wat moeten gebeuren voordat de boot succesvol in de Europese havens aan zal mogen meren.


mij=Alien Snatch / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top