Mañana – Interruptions

Mañana - InterruptionsMañana is de band van vijf jonge Zwitsers uit Basel en Interruptions is hun debuut. Onlangs verbaasde ik me al over een andere goede band uit Zwitserland maar ook deze Mañana mag er wezen. Het geluid van de band hangt ergens tussen A-Ha en de oude Keane in en wordt grotendeels bepaald door de hoge en iele stem van zanger Manuel Bürkli. Na de instumentale opener “Loyalty” begint Interruptions met het schitterende “Unbalance” waarbij toetseniste Jennifer Jans aan het eind van het nummer mooie achtergrondvocalen toevoegt. Ook op andere nummers zorgt Jans voor een welkome afwisseling op de toch op den duur wat eentonige zang van Bürkli. Voor de productie zorgde de Brit Ken Thomas, die eerder werkte met Björk en Sigur Rós. De melancholie en sfeer die de muziek van de IJslanders zo bijzonder maakt is in mindere mate aanwezig bij Mañana, waardoor het allemaal net ietsje gladder en minder spannend wordt. Waar Sigur Rós met gemak van de zwarte piste afdendert, glijdt Mañana voorzichtig van de blauwe. Skileraar Thomas heeft zijn best gedaan maar de vijf Zwitsers hebben gewoon nog wat tijd en ervaring nodig voor ze het echte werk aan kunnen. Aanleg hebben ze in ieder geval wel en daar gaat het om.


mij=Rodeostar / Rock Inc. / Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top