Mar – The Sound

Mar - The SoundIn 2006 kwam Mar met het debuutalbum The Silence, opgenomen in Reykjavik op uitnodiging van Sigur Ros. Het was beter geweest als het nieuwe album The Sound ook op uitnodiging van Sigur Ros was opgenomen in IJsland, want Sigur Ros is hot! Wie die naam aan een album kan verbinden heeft meteen een bult free publicity. Maar goed, dat gaat dus niet op voor The Sound, dit keer moeten ze het op eigen kracht doen. Wel een speciale vermelding voor celliste Zoe Keating en violist Anton Patzner, zij zorgen voor een mooi strijkersgevoel in bijvoorbeeld het openingsnummer “A Celebration”. En dat viel mij na een paar luisterbeurten pas echt op, wat voor een relaxte impact de strijkers hebben op de gehele sound van deze cd. Waar Mar me regelmatig aan doet denken is Kent uit Zweden, vooral het nummer “Mother Star Sun” had zo op Hagnesta Hill kunnen staan. The Sound verraste mij positief, ongemerkt heb ik de cd best veel gedraaid de laatste tijd en dat is wel eens anders geweest bij cd’s die ik voor een recensie had liggen. Het doet allemaal heerlijk relaxt aan en luistert lekker weg in de verloren uurtjes op het werk en in de auto. Eigenlijk hebben ze Sigur Ros helemaal niet meer nodig!


mij=Ring Road / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top